Ghelamco verkoopt het duurzame datacenter Nexus in Brussel aan Penta Infra

Ghelamco heeft opnieuw een prestigieus pand van de hand gedaan. Het bouwbedrijf en projectontwikkelaar verkochten het zopas geopende datacenter Nexus aan de internationale groep Penta Infra.

Nexus is een datacenter met een totale vloeroppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter, verdeeld over negen verdiepingen, en is uniek in België. De gebruikte energie is 100 procent hernieuwbaar en deels ter plaatse opgewekt. Het datacenter kreeg een unieke drievoudige certificering mee: UPtime Tier 3 certificering, BREEAM Excellent en EDGE Excellent. Het is ook een van de meest duurzame datacenters in Europa.

Het Nexus-datacenter is vorige maand geopend op het Green Energy Park in Zellik. Het innovatieve gebouw kwam tot stand dankzij Ghelamco, in samenwerking de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel), beide huurders van het gebouw. Daarnaast is er ook plaats voor de nieuwste generatie supercomputers.

Ghelamco

“We zijn erg trots op wat we hebben bereikt bij de ontwikkeling van deze faciliteit samen met onze partners. Het is innovatief en vooruitstrevend. We zijn ervan overtuigd dat het een waardevolle blauwdruk biedt voor de volgende generatie duurzame datacenters. Voor Ghelamco is dit het eerste van vele datacenters die we internationaal gaan ontwikkelen. We denken dat het een perfecte match is voor een ervaren en milieuverantwoorde colocatieaanbieder als Penta Infra.”
Michael Gheysens, Managing Director van Ghelamco België

Met de verkoop van Nexus bewijst Ghelamco opnieuw zijn sterkte. Hoewel er al enige tijd vooral berichten te lezen vallen over een crisis in de vastgoedmarkt, blijft het bedrijf tegen de stroom ingaan. Recent deed het nog het nog prestigieuze project Hotel La Pomme De Pin van de hand voor 62 miljoen euro en nu volgt er dus alweer een mooie verkoop.

default

Penta Infra

Penta Infra is een van de snelst groeiende aanbieders van datacenters in Europa. Na de aankoop van Nexus is het bedrijf nu vertegenwoordigd in 11 steden in 5 landen. Naast Brussel bezit Penta Infra ook datacenters in onder andere Amsterdam, Berlijn, Hamburg, Düsseldorf, Kopenhagen en nog veel meer. Bij de aankoop van Nexus kon Penta Infra rekenen op kapitaal van investeerdersgroep Photon Capital.

“We zijn verheugd om deze gloednieuwe, uiterst duurzame faciliteit aan ons portfolio toe te voegen als Penta Infra BRU01. Brussel ligt in het hart van zowel Europa als de data-intensieve FLAP-hubs. Deze prachtig ontworpen faciliteit is het perfecte flexibele platform voor digitale groei. Dankzij zijn uitzonderlijke duurzaamheidskenmerken past het ook perfect bij ons portfolio van 100 procent hernieuwbare energiebronnen met een lage impact.”
Bob Sprengers, CEO van Penta Infra

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.