Gerucht: Apple Watch Series 8 zal bloedsuikerspiegel kunnen meten

Er zijn opnieuw geruchten over plannen van Apple om extra gezondheidsfeatures toe te voegen aan toekomstige versies van de Apple Watch. Dat blijkt uit rapporten van toeleveranciers van het bedrijf. Meer concreet gaat het sensoren waarmee gebruikers hun bloedsuikerspiegel zullen kunnen meten.

Wat voorafging: Apple richt zich met zijn smartwatch al enkele jaren steeds meer op gezondheid. Zo kan de Apple Watch ondertussen je hartslag meten en daarbij eventuele onregelmatigheden opmerken, een ECG maken en nog veel meer. De meest recente nieuwigheid kwam er bij de Apple Watch Series 6 met de toevoeging van de mogelijkheid om de zuurstofsaturatie in je bloed te meten.

  • Bij de vorige maand gelanceerde Apple Watch Series 7 bleven nieuwe gezondheidsfeatures echter uit. Het toestel kreeg een groter scherm, sneller opladen en een iets grotere batterij.

In het nieuws: Een nieuw rapport van de website DigiTimes meldt nu toch opnieuw dat Apple plannen heeft voor een nieuwe gezondheidsfeature in zijn smartwatch.

  • Volgens het rapport werken de Taiwanese bedrijven Ennostar en Taiwan Asia Semiconductor in opdracht van Apple aan infraroodsensoren met een korte golflengte. Die sensoren worden vaak gebruikt in gezondheidsapparatuur en zouden bij de Apple Watch kunnen gebruikt worden om onder andere de hoeveelheid suiker in het bloed van de drager te meten.
  • Sinds iOS 15 kan de Gezondheid-app van Apple bloedglucosewaarden bijhouden, al moet je die momenteel wel nog meten met externe apparatuur. Daar zou in de toekomst dus verandering in kunnen komen.
  • Volgens DigiTimes zou Apple die nieuwe functie al willen integreren in de Apple Watch Series 8 die in het najaar van 2022 op de markt komt. Het verleden heeft echter geleerd dat dergelijke innovatieve nieuwe features bij Apple soms langer op zich laten wachten dan aanvankelijk gedacht.

(evb)

Meer
Mijn Volglijst

Proximus bevestigt gesprekken over TeleSign

30/11/2021 22:05

(ABM FN) Proximus is inleidende gesprekken gestart over een mogelijke strategische transactie met betrekking tot zijn Amerikaanse onderdeel TeleSign. Dat bevestigde het bedrijf na berichten over een mogelijke verkoop.

TeleSign, uit Californië, is geheel eigendom van Proximus en is een vooraanstaande speler in mobiele digitale identiteitsdiensten, dubbele authenticatie en beveiligde communicatieplatforms.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20