Geld over? Investeer in Nederlandse vegan condooms

Zeg condooms en u denkt wellicht aan het grote condoommerk dat in elke supermarkt te vinden is. Maar, die zijn niet veganistisch. Om dat gat in de markt te vullen, komen drie Nederlanders met Huzzy. Ze zoeken nog geld om hun merk te laten groeien.

Wat? Condooms, inderdaad ja. Veganistische welteverstaan. Gewone condooms bevatten namelijk caseïne en dat is een product dat uit zuivelproducten wordt gehaald. Niet alle glijmiddel is trouwens vegan, maar dat van Huzzy wel.

Huzzy? Een merk opgestart door drie ecominded Nederlanders, Iris Anne Smith, Erik Luteijn en Yannick Wille. De condooms liggen al op het schap sinds september, de opstartkost is dus gemaakt. Maar momenteel vindt u ze enkel in de speciaalzaak, en dat willen de drie uiteraard graag veranderen.

Wat is de pitch? Buiten het vegan-aspect wil Huzzy de hele markt aanspreken, mannen, vrouwen en iedereen die zich anders identificeert. Queer of hetero, dat maakt ook niet uit. Dat maakte Huzzy al duidelijk in een opmerkelijk promofilmpje. Opgelet: not safe for work.

https://www.youtube.com/watch?v=OReTc9hN–s

Hoe gaat Huzzy zich in de markt zetten? Om zich te weren tegen het geweld van Durex, zal Huzzy een speelse aanpak gebruiken. Er komt een QR-code op de verpakking om de kosten makkelijk te splitsen. En een Kama Sutra-verzamelkaartenspel.

Het geld: Momenteel zit er al 20.000 euro eigen kapitaal in Huzzy. Daarnaast is er ook 25.000 euro subsidie gekomen van het Regieorgaan SIA in Nederland. Dat geld is besteed aan het ontwikkelen van het condoom en de eerste reeks maken.

Waar moet het extra geld voor dienen? ‘In eerste instantie willen we onze positie in de Benelux versterken en verbreden. Nog te weinig mensen zien dat je de stereotypen rond seks kunt doorbreken, terwijl ze daar wel ontvankelijk voor zijn. Daar zit een enorme marktpotentie. Dan praat je dus vooral over marketing. Daarna willen we snel de stap naar Scandinavië maken, want daar liggen mooie kansen. Ook om onze boodschap te verspreiden’, zegt Luteijn aan Quote.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20