Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Duitsers kopen minder wc-papier maar meer condooms en alcohol

Logo Business AM
Coronacrisis

23/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Isopix

Het hamsteren is aan het afnemen bij de oosterburen, zo meldt het Duitse statistiekbureau donderdag. De verkoop van wc-papier, pasta, rijst en aanverwanten mag dan wel dalen, condooms en alcohol gingen wel meer over de toonbank net voor de paasvakantie.

De verkoop van wc-papier lag vorige week twee derde lager dan het gemiddelde verkochte volume van de periode augustus 2019 – januari 2020. Ook de verkoop van voedsel als pasta, rijst en tomatenconserven ging lager, na een hogere verkoop de voorgaande periode omwille van de angst voor het nieuwe coronavirus.

Mogelijke verklaringen voor deze trends zijn volgens statistiekbureau Destatis dat sommige producten mogelijk tijdelijk onbeschikbaar waren, of omdat gewoonweg aan de vraag voldaan is.

Net voor het paasweekend van 11 en 12 april lag de verkoop van bier dan weer 26 procent hoger. De wijnverkoop ging maar 3 procent hoger. De weken voordien lag de alcoholverkoop in doorsnee lager. De verkoop van condooms ging er 6 procent op vooruit, al lag vooral in de periode 12-22 maart de verkoop een pak hoger (+56 procent). Toen gingen veel maatregelen in om het nieuwe coronavirus in te dammen.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks