Duitsers kopen minder wc-papier maar meer condooms en alcohol

Het hamsteren is aan het afnemen bij de oosterburen, zo meldt het Duitse statistiekbureau donderdag. De verkoop van wc-papier, pasta, rijst en aanverwanten mag dan wel dalen, condooms en alcohol gingen wel meer over de toonbank net voor de paasvakantie.

De verkoop van wc-papier lag vorige week twee derde lager dan het gemiddelde verkochte volume van de periode augustus 2019 – januari 2020. Ook de verkoop van voedsel als pasta, rijst en tomatenconserven ging lager, na een hogere verkoop de voorgaande periode omwille van de angst voor het nieuwe coronavirus.

Mogelijke verklaringen voor deze trends zijn volgens statistiekbureau Destatis dat sommige producten mogelijk tijdelijk onbeschikbaar waren, of omdat gewoonweg aan de vraag voldaan is.

Net voor het paasweekend van 11 en 12 april lag de verkoop van bier dan weer 26 procent hoger. De wijnverkoop ging maar 3 procent hoger. De weken voordien lag de alcoholverkoop in doorsnee lager. De verkoop van condooms ging er 6 procent op vooruit, al lag vooral in de periode 12-22 maart de verkoop een pak hoger (+56 procent). Toen gingen veel maatregelen in om het nieuwe coronavirus in te dammen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20