Geld lenen op basis van een lange looptijd

Geld lenen met een lange looptijd? Het is vandaag de dag helemaal niet meer zo ingewikkeld om op een snelle en makkelijke manier aan kapitaal met een lange looptijd te komen. Er zijn veel plekken waar je terecht kan voor een lening met lange looptijd, denk bijvoorbeeld aan online kredietverstrekkers of aan de verschillende banken in ons land.

De meest leningen hebben een maximale looptijd van om en nabij de 180 maanden. Wist je dat het alleen mogelijk is om te kiezen voor een lening met een langere looptijd? Dat heeft zo zijn voor en nadelen, laten we eens kijken welke dat precies zijn.

De voordelen van lange looptijd

Het grootste voordeel van een lange looptijd is natuurlijk dat je langer de tijd hebt om het geleende bedrag terug te betalen. Hierdoor is het mogelijk om toch nog je bedrijf op te zetten, zonder dat je in het begin meteen een groot bedrag moet betalen voor de afbetaling. Voor de mensen die verwachten dat het wel even duurt voordat ze winst maken, is dit ideaal. Het bespaart aanzienlijk hoge kosten aan het begin van de lening. Op die manier heb je dan ook net even wat meer zekerheid, altijd handig als het om een groter bedrag gaat.

De nadelen van lange looptijd

Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan het lenen met een lange looptijd. Zo zal de rente wel hoger zijn. De bank die doet dat omdat ze bang zijn dat mensen niet alles zullen terugbetalen als ze lenen met een lange looptijd. Het bedrag dat je aan rente betaalt, is dan ook groter dan bij een lening met een korte looptijd. Nu scheelt dat niet ontzettend veel, maar het is wel iets wat je natuurlijk in je achterhoofd moet houden voordat je zomaar ineens een groot bedrag gaat lenen bij de bank.

Als je op een snelle en makkelijke manier geld wilt lenen dan is het zeker een goede keuze om te kiezen voor een lening met een lange looptijd. Je zal zo meer zekerheid krijgen. Het is tenslotte zo dat je langer de tijd hebt om het bedrag terug te betalen. Kijk eens op internet naar de diverse kredietverstrekkers die er zijn, dan kan je meteen zien wat de voorwaarden zijn die zij hanteren voor de mensen die graag op lange termijn willen lenen. Ook jij kan een lening afsluiten met een lange looptijd, heel makkelijk zelfs.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20