Geen batterij, geen probleem met deze accu-aanhangwagen voor uw elektrische auto

Na driehonderd kilometer rijden heeft uw elektrische wagen een tankbeurt nodig. U kan stroom tanken, maar voor noodgevallen kan u ook een batterijtje op wielen meenemen. Toch als het van een Franse start-up afhangt.

EP Tender, zo heet het bakje waarmee ze in Frankrijk de elektrische wagen weer wat toegankelijker te maken. Zij zetten in op langer met een elektrische wagen rijden zonder te tanken. Met een Tesla doet u zeshonderd kilometer, maar dat is nog steeds te weinig, aldus EP Tender.

Aanhangwagentje

Dus koppelt EP Tender aan uw wagen een aanhangwagentje met een accu. Die hangt met een kabel – apart aan te kopen – aan uw wagen en daarmee kan u dus ’tanken’ onderweg.

In het aanhangwagentje, dat er vooral bijzonder hard uitziet als een uitvouwtent uit de jaren tachtig, kan u ook energie opslaan. Met zonnepanelen bijvoorbeeld.

Kopen of huren

Is een aanhangwagen kopen een te grote investering, dan kan u er ook ééntje huren voor op vakantie. U kan een lege dan inwisselen voor een volle in een netwerk van EP Tender-locaties. Het duurt ongeveer een minuut om een Tender aan uw wagen te koppelen.

De huurprijs is slechts 34 euro per dag. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, en dat is ook zo. Want het koppelen moet u zelf organiseren en een koppelingsset, die apart aan te kopen kabel weet u nog, kost 600 euro. De Apple van de accu’s met andere woorden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20