Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Geen batterij, geen probleem met deze accu-aanhangwagen voor uw elektrische auto

Logo Business AM
Auto

25/02/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

EP Tender

Na driehonderd kilometer rijden heeft uw elektrische wagen een tankbeurt nodig. U kan stroom tanken, maar voor noodgevallen kan u ook een batterijtje op wielen meenemen. Toch als het van een Franse start-up afhangt.

EP Tender, zo heet het bakje waarmee ze in Frankrijk de elektrische wagen weer wat toegankelijker te maken. Zij zetten in op langer met een elektrische wagen rijden zonder te tanken. Met een Tesla doet u zeshonderd kilometer, maar dat is nog steeds te weinig, aldus EP Tender.

Aanhangwagentje

Dus koppelt EP Tender aan uw wagen een aanhangwagentje met een accu. Die hangt met een kabel – apart aan te kopen – aan uw wagen en daarmee kan u dus ‘tanken’ onderweg.

In het aanhangwagentje, dat er vooral bijzonder hard uitziet als een uitvouwtent uit de jaren tachtig, kan u ook energie opslaan. Met zonnepanelen bijvoorbeeld.

Kopen of huren

Is een aanhangwagen kopen een te grote investering, dan kan u er ook ééntje huren voor op vakantie. U kan een lege dan inwisselen voor een volle in een netwerk van EP Tender-locaties. Het duurt ongeveer een minuut om een Tender aan uw wagen te koppelen.

De huurprijs is slechts 34 euro per dag. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, en dat is ook zo. Want het koppelen moet u zelf organiseren en een koppelingsset, die apart aan te kopen kabel weet u nog, kost 600 euro. De Apple van de accu’s met andere woorden.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton