Francken zet nog maar eens de aanval in op minister van Defensie ‘Diva Dedonder’

Heeft de minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) nu speciaal een groter vliegtuig laten charteren, om de pers over te vliegen naar Letland, om zo een bezoek van haar goed in beeld te krijgen? Inclusief een zitje voor twee leden van de lokale pers van Doornik, toevallig de thuisbasis van Dedonder?

  • Het is de vraag die vanmorgen de N-VA-defensieman Francken weer wil stellen. Hij heeft daarbij een nieuwe koosnaam bedacht voor de PS-politica: ‘Diva Dedonder’, zo noemt hij haar systematisch op z’n blog. De foto’s van de minister, blond haar met een zware zwarte blinkende zonnebril, mag u er zelf bij denken.
  • Daarmee zet Francken zijn offensief tegen de PS-minister weer in een hogere versnelling. Bij haar aantreden haalde de N-VA’er hard uit, omdat Dedonder geen enkele kennis zou hebben van Defensie. Maar die overleefde ondertussen al een paar stormen (onder meer heel de affaire van Jürgen Conings) en leek de rug te rechten.
  • “Ik heb respect afgedwongen. Zelfs Theo Francken begint me graag te zien, denk ik”, zo stelde ze nog tien dagen geleden in De Zondag.
  • Of die halve liefdesverklaring nog overeind blijft, valt maar te bezien. Want Francken wil dus uitleg waarom de minister niet de eigen Falcons gebruikte, om zich met de pers te verplaatsen. In de plaats werd een groter toestel gecharterd, een Bombardier CRJ-900 die volgens Francken zo’n 100.000 euro zou gekost hebben.
  • Dedonder reageerde overigens op het verhaal al aan deze nieuwsbrief: er was initieel een groter toestel voorzien via een internationale samenwerking. Maar dat is door de oorlog in Oekraïne voor militaire doeleinden in gebruik, vandaar dat men een toestel heeft gehuurd.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20