Theo Francken (N-VA) verontrust door geweld van transmigranten

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert verontrust op het aanhoudende geweld van transmigranten. Hij volhardt in zijn aanpak en zegt illegalen te zullen blijven terugsturen om een “echte veldslag” te voorkomen.

Het geweld van transmigranten in ons land groeit steeds meer aan. Het gebeurt steeds vaker dat er gevechten uitbreken op parkeerterreinen, waarbij ook soms politie slagen moet incasseren. Vrijdagochtend was het weer zover. De politie moest op een parkeerterrein langs de E40 zelfs een waarschuwingsshot afvuren. 

Veldslag

Theo Francken (N-VA), staatssecretaris voor Asiel en Migratie, trekt aan de alarmbel. Hij wil acties blijven voeren en ook illegalen blijven terugsturen, zo wil hij een “echte veldslag” gaan voorkomen. Het zou volgens hem ook gaan om dezelfde migranten die voor ophef zorgen rondom het Brusselse Noordstation. 

Bij die uitspraken haalde hij meteen ook uit naar links, die het niet zouden opnemen voor de vrachtwagenchauffeurs, die volgens Francken ook “vaak migranten” zijn. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20