Ford lanceert parfum met benzinegeur

Ben je de trotse eigenaar van een elektrische wagen, maar mis je de geur van benzine wanneer je hem oplaadt? Autobouwer Ford heeft een parfum ontwikkeld voor wie “nog steeds een voorliefde heeft voor de geuren van traditionele benzineauto’s”.

Uit een enquête, die Ford zelf bestelde, zei een op de vijf bestuurders dat ze de geur van benzine het meest zouden missen als ze zouden overstappen op een elektrische auto. En bijna 70 procent beweerde dat ze de geur van benzine “tot op zekere hoogte” zouden missen. Benzine was ook een populairdere geur dan wijn en kaas, en had bijna een identieke score als de geur van nieuwe boeken.

Daarom komt Ford nu met ‘Mach-Eau’ op de proppen, een parfum dat naar benzine ruikt. De Amerikaanse autobouwer omschrijft het nieuwe geurtje als “een hoogwaardige geur die rokerige akkoorden, aspecten van rubber en zelfs een ‘dierlijk’ element combineert om een knipoog te geven naar het Mustang-erfgoed”.

Auto-interieurs en rubber

Mach-Eau is gemaakt door het gerenommeerde geuradviesbureau Olfiction, dat keek naar welke chemicaliën worden uitgestoten door auto-interieurs, motoren en benzine. Zo kwamen de parfummakers uit op benzaldehyde, een amandelachtige geur die wordt afgegeven door auto-interieurs, en paracresol, dat essentieel is voor het creëren van de rubberachtige geur van banden. Deze werden vermengd met ingrediënten als blauwe gember, lavendel, geranium en sandelhout die metaalachtige, rokerige en meer rubberachtige accenten toevoegden.

Mach-Eau. Foto: Ford

Ford onthulde de geur vorig weekend op het Goodwood Festival of Speed in Engeland, een jaarlijks evenement dat autofreaks van over de hele wereld aantrekt. Helaas voor de benzineliefhebbers onder ons is Mach-Eau niet te koop. 

Mustang Mach-E

De Ford Mustang, één van de grote iconen uit de geschiedenis van het wereldwijde autodesign, heeft bovendien definitief voor het elektrische tijdperk gekozen. Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar bouwde Ford in zijn fabriek in Mexico immers 27.816 exemplaren van de elektrische Mustang Mach-E.

Ford-CEO Jim Farley gaf onlangs te kennen dat elektrische modellen tegen eind dit decennium een aandeel van 40 procent in de wagenpark van Ford zullen opeisen. In dat kader kondigde hij ook extra middelen voor de ontwikkeling van elektrische wagens aan. Dat budget werd voor de volgende jaren met 36 procent tot 30 miljard dollar verhoogd.

Meer
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20