Facebook wil cryptowallet Novi dit jaar lanceren

Volgens David Marcus, het hoofd van crypto bij Facebook, is het bedrijf bereid om de digitale wallet Novi dit jaar nog te lanceren.

Facebook maakt zich op om een digitale wallet te lanceren die gebruikers zal toelaten om cryptomunten bij te houden, zei David Marcus, het hoofd van Facebooks crypto-afdeling woensdag in een interview met The Information.

Volgens Marcus is de toplaag van het management binnen Facebook “behoorlijk toegewijd” aan het plan om de digitale wallet, genaamd Novi, dit jaar nog te lanceren. Novi heette vroeger Calibra.

Marcus had de wallet liever zien lanceren naast Diem, een stablecoin van de dollar die Facebook ontwikkelt voor gebruik op zijn e-commerceplatformen. Maar een datum voor de lancering van Diem blijft voorlopig achterwege.

Ontwikkeling van Diem blijft haperen

“In theorie is het mogelijk dat Novi lanceert voor Diem. Maar het product uitbrengen zonder Diem is niet per se iets dat we willen doen,” zei Marcus. “Het hangt er vanaf hoe lang het zal duren voor Diem klaar is voor gebruik. Dat is iets waar ik niet verantwoordelijk voor ben”, klinkt het nog.

In 2019 kondigde Facebook de plannen voor zijn eigen cryptomunt aan. Toen heette de stablecoin, wiens koers aan die van de dollar gelinkt zal worden, nog Libra. Het project werd echter bijna opgeschort nadat regelgevers hun beklag deden over mogelijke veiligheidsproblemen.

In december 2020 veranderde Libra van naam. Sindsdien werkt Facebook dus aan Diem. De ontwikkelaars verhuisden ook van Zwitserland naar de Verenigde Staten. Daar zouden regelgevers vermoedelijk minder problemen opleveren.

Lees ook: Wat is de beste crypto wallet om mijn cryptomunten te beveiligen?

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20