Facebook en Instagram porren gebruikers aan om mondmaskers te dragen

De sociale mediaplatformen Facebook en Instagram gaan hun gebruikers voortaan aanmoedigen om mondmaskers te dragen, maakt het Amerikaanse bedrijf bekend.

Concreet zal er binnenkort en bovenaan in de Facebook-tijdlijn of de Instagram-feed een boodschap verschijnen die gebruikers doorverwijst naar het zogenaamde ‘Covid-19 Informatiecentrum’, met daarin links naar websites over de coronapandemie. Prominent in beeld zal de zin ‘draag een mondmasker om de verspreiding van Covid-19 mee tegen te gaan’ staan.

Tijdens de laatste maanden was Facebook regelmatig het voorwerp van veel kritiek. Zo slaagt de sociale netwerksite er maar niet in om de desinformatie en het fake news rond het coronavirus in te dammen. Ook in de nasleep van de Black Lives Matters-betogingen stond Facebook in een slecht daglicht, met een boycot door adverteerders tot gevolg. Al is topman Mark Zuckerberg daar niet echt onder de indruk van.

Het is onduidelijk of de boodschap ook bij Belgische gebruikers te zien zal zijn. Het initiatief lijkt vooral op maat van de Verenigde Staten, waar het coronavirus nog welig tiert. Donderdag mocht het land met meer dan 53.000 coronabesmettingen opnieuw een triest record neerzetten. In 37 van de 50 staten is een stijgende lijn in het aantal besmettingen merkbaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20