Facebook en Google houden personeelsleden nog tot eind dit jaar thuis

Internetgiganten Google en Facebook hebben – afzonderlijk van elkaar – beslist dat thuiswerk nog tot het einde van het jaar de norm blijft.

Bij de uitbraak van de coronacrisis gooiden bedrijven overal ter wereld drastisch het roer om. Ondernemingen die geen ervaring hadden met thuiswerk, zetten in allerijl een systeem van thuiswerk op. En ook grote bedrijven stuurden prompt alle medewerkers naar huis. Intussen is in verschillende landen de relance voorzichtig begonnen en mogen personeelsleden terug naar kantoor.

Maar niet overal. Zo laat Google-CEO Sundar Pichai weten dat de meerderheid van de werknemers, die hun werk van thuis uit kunnen regelen, ook effectief tot het einde van het jaar thuisblijven. Enkel mensen die fysiek aanwezig moeten zijn in de kantoren, zijn daar vanaf juli weer welkom, met strenge veiligheidsmaatregelen.

Lijst

Ook Facebook stuurt zijn strategie bij. ‘We hebben aangekondigd dat iedereen die zijn werk vanop afstand kan doen, mag beslissen om dat te blijven doen tot het einde van het jaar’, klinkt het. De sociale mediagigant werkt wel aan een lijst van werknemers die gevraagd worden om naar kantoor te komen.

Facebook was een van de eerste (tech)bedrijven die besliste om thuiswerk de norm te maken. Al op 6 maart sloten de eerste kantoren, bijvoorbeeld in Londen, de deuren. Het bedrijf van Mark Zuckerberg voorzag ook in bonussen van 1.000 dollar om het thuiswerken te compenseren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20