ExxonMobil daagt activistische aandeelhouders voor de rechter: hoeveel effect heeft klimaatactivisme binnen bedrijven nog?

Oliegigant ExxonMobil onderneemt voor het eerst juridische stappen tegen een groep activistische beleggers. Klimaatactivisten kochten een plek in de aandeelhoudersvergaderingen om druk te zetten. Exxon vindt dat voorstellen van dergelijke groeperingen makkelijker van de agenda gehaald moeten worden.

Waarom is dit belangrijk?

Multinationals worden door klimaatgroeperingen onder druk gezet om hun uitstoot te verminderen. Daarbij verlangen de activisten meer acties om ook indirecte uitstoot tegen te gaan. Het spanningsveld tussen economie en ecologie wordt steeds sterker.

In het nieuws: ExxonMobil daagt milieugroeperingen Arjuna Capital en Follow This voor de rechter.

  • Arjuna Capital en Follow This hadden zich ingekocht in het bedrijf om hun standpunten op de agenda van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering te krijgen. Exxon zou met een plan moeten komen om niet alleen de eigen uitstoot versneld te verkleinen, maar ook de uitstoot van klanten te compenseren, de zogenoemde Scope 3-emissies.
  • Exxon vindt dat dit plan te ver gaat wil dat het van de agenda
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer