Europese Centrale Bank sleurt beurzen nipt uit het rood

De Europese beurzen blijven dicht bij huis, ondanks de hoop op extra stimuluspakketten door de Europese Centrale Bank (ECB). De Brusselse sterindex Bel20 verloor 0,25 procent.

Omstreeks 16.40 uur werd het aandeel van Biocartis geschorst. De diagnosespecialist laat in een persbericht weten dat de strategische samenwerkingsovereenkomst met Exact Sciences stopgezet wordt. ‘Gewijzigde marktomstandigheden’, zoals de coronacrisis, liggen aan de basis van die beslissing. Biocartis ontvangt nu een vergoding van 12 miljard dollar. Voor de opschorting koerste het aandeel zowat 20 procent lager.

Galapagos daalde 2,72 procent. Gilead, de strategische partner van het biotechbedrijf, heeft binnenkort een vergadering met de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA over filgotinib. Er wordt bekeken of er nog mogelijkheden zijn om het middel te redden.

De handel in het aandeel van textielbedrijf Sioen is donderdagnamiddag geschorst op de Brusselse beurs. Volgens zakenkrant De Tijd zal de familie Sioen het bedrijf uit het West-Vlaamse Ardooie van de beurs halen. Daarmee zou een grote naam van de Belgische beurstabellen verdwijnen. Voor de schorsing ging het aandeel 2,52 procent hoger.

Hoewel de coronapandemie wereldwijd de horeca onder druk heeft gezet, slaagde AB InBev erin tijdens het derde kwartaal van dit jaar toch een omzetgroei te realiseren. De drankenproducent boekte tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet van 12,8 miljard dollar. Dat komt neer op een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Beleggers zijn tevreden en stuurden het aandeel 0,12 procent hoger.

Airbus gaf 0,60 procent prijs in Parijs. Tijdens het derde kwartaal heeft de vliegtuigbouwer weinig verbazend een verlies van 767 miljoen euro gedraaid. De omzet kelderde met 27 procent tot 11,2 miljard dollar. Wel slaagde Airbus erin om de cashburn enigszins te stoppen. Tegen volgende zomer worden er 15.000 jobs geschrapt bij het bedrijf.

Royal Dutch Shell heeft beter dan verwachte kwartaalresultaten neergelegd. De energiegigant kondigde meteen ook een dividendverhoging van 4 procent aan, tot plezier van de beleggers. In Amsterdam ging het aandeel eveneens dik 4 procent in de plus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20