Europese beurzen sluiten dag stevig in het groen af

De inauguratie van Joe Biden doet de Europese beurzen de dag in de plus afsluiten. Telenet en Aperam waren de sterkste stijgers in de Bel20.

De aantrede van een nieuwe president legt zowel de Amerikaanse als de Europese beurzen geen windeieren. In Europa hebben de belangrijkste beurzen de dag in het groen afgesloten. Ook de Bel20 gaat de avond in met positieve cijfers. De Belgische sterindex heeft er woensdag 0,9 procent bijgedaan.

Telenet en Aperam sterkste stijgers

Telenet en Aperam waren de sterkste stijgers in de Bel20. Die aandelen gingen er elk 2,9 procent op vooruit. Colruyt was met een verlies van 0,9 procent de hekkensluiter.

Elia staat achter de plannen van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) om een onderzeese kabel te trekken naar Denemarken, om zo toegang te krijgen tot de groene elektriciteit die er wordt opgewekt door de vele windmolens. Desalniettemin ging het aandeel van de hoogspanningsbeheerder 0,8 procent in het rood.

AEX heeft wind in de zeilen

Zoals gezegd doen ook de beurzen het elders in Europa goed. Voornamelijk de Nederlandse AEX heeft de wind in de zeilen. De index deed er 1,25 procent bij. De Eurostoxx50 ging er 0,7 procent op vooruit.

In Nederland deed ASML er 3 procent bij. De machineleverancier kon uitpakken met beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het bedrijf heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 14 miljard euro. Voor het eerste kwartaal van dit jaar verwacht ASML tussen de 3,9 en 4,1 miljard euro om te zetten.

Volkswagen verwacht dit jaar in China aanzienlijke groei te boeken. Dat heeft het hoofd van de Chinese VW-activiteiten, Stephan Wöllenstein, gezegd. Beleggers reageerden alvast positief op het nieuws en stuwden het aandeel 3 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20