Inauguratie Joe Biden doet Wall Street in het groen openen

Joe Biden legt om 18 uur de eed af als president van de Verenigde Staten. In afwachting van de inauguratie veren de Amerikaanse beurzen op.

Met Biden aan het roer, zal de Amerikaanse economie naar alle waarschijnlijkheid opnieuw wat extra zuurstof krijgen. De nieuwe president heeft immers een nieuw steunpakket klaar waarbij veel Amerikanen een extra cheque zullen krijgen van 1.400 dollar.

Steun van Yellen

De stimulusplannen van Biden werden dinsdag overigens ondersteund door Janet Yellen, de nieuwe minister van financiën, tijdens een hoorzitting voor de senaat. ‘Indien het steunpakket niet wordt goedgekeurd dreigt een langere en pijnlijke recessie voor de Verenigde Staten’, klonk het.

De Dow Jones steeg met 0,45 procent en de S&P500 ging er 0,65 procent op vooruit. De Nasdaq kreeg een boost van 1,2 procent.

De vaccinmaker Pfizer heeft woensdagochtend laten weten dat het verwacht vanaf februari te kunnen terugkeren naar het oorspronkelijke leveringsschema. Het aandeel startte de beursdag dicht bij huis.

Mooie beurswinst voor Netflix

De streaminggigant Netflix heeft er een uitstekend kwartaal op zitten. Er kwamen 8,5 miljoen abonnees bij, wat het totale aantal abonnees boven 200 miljoen brengt. Het aandeel startte de Amerikaanse beursdag 14,3 procent in het groen.

Tesla ging er 2,2 procent op vooruit nadat een aantal analisten hun koersdoelstellingen voor de producent van elektrische wagens heeft verhoogd. Deutsche Bank heeft de koersdoelstelling bijvoorbeeld verhoogd van 705 naar 890 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20