Europese beurzen kunnen winsten niet aanhouden

De Europese beurzen hebben hun winsten van vrijdagochtend niet kunnen bijhouden. Ook op Wall Street waren het al rode cijfers troef bij de opening.

Op de brede Brusselse beurs sloot Exmar de dag af met een verlies van net geen 40 procent. De rederij kreeg donderdag een melding van haar grootste klant dat die zijn verplichtingen niet kan nakomen. Het gaat om de Argentijnse groep YPF, die een maritiem platform op lange termijn huurt. YPF betaalt sinds midden maart zijn facturen niet meer.

De koers van Atenor was geschorst om het vastgoedfonds de kans te geven zijn kapitaalverhoging af te ronden. De handel in het aandeel van zinkgroep Nyrstar werd ook opgeschort, in afwachting van een persbericht. Dat liet de financiële regulator FSMA weten rond 15 uur.

Wirecard helemaal onderuit

In Duitsland gaf Wirecard nog maar eens 62 procent prijs. Het aandeel van het getormenteerde betaalbedrijf is nog slechts 1,3 euro waard. De Europese Commissie heeft de financiële autoriteit van de Europese Unie vrijdag gevraagd om een eerste onderzoek uit te voeren naar de ondergang van Wirecard, en naar het toezicht erop door de Duitse waakhond BaFin.

En in Parijs verloor Air France KLM uiteindelijk 3 procent, ondanks het nieuws dat de Nederlandse regering de luchtvaartmaatschappij te hulp schiet met een steunpakket van 3,4 miljard euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20