Banken duwen Amerikaanse beurzen in het rood, maar Kanye West zorgt voor de positieve noot

Nog geen dag nadat de banken de ster waren op Wall Street, gaan ze stevig onderuit. De Amerikaanse centrale bank ontdekte na een stresstest dat niet alle banken even goed opgewassen zijn tegen de coronacrisis. Ze stelt dan ook voor dat de banken tijdelijk geen dividend uitbetalen.

Alle grote zakenbanken gaan tot 7 procent lager vrijdag. En naar goede gewoonte zitten ook de toeristische bedrijven in de ramsj. De luchtvaartmaatschappijen doen er 6 procent af, cruiserederijen houden het bij een verlies van 3 procent.

De winkelketen Gap gaat dan weer fors hoger. Het aandeel staat een uur na de opening 32 procent hoger en dat heeft het te danken aan Kanye West. De supermarkt sloot een exclusieve deal met de rapper om zijn kledinglijn Yeezy te verkopen. West zal ook zijn creatieve visie laten schijnen over de huisstijl van Gap.

Nike en Amazon

Nike heeft het dan weer minder goed getroffen. Het iconische kledingmerk moest door corona een omzetverlies van 38 procent opbiechten. Het aandeel gaat 5,6 procent lager.

De technologiegigant Amazon gaat 0,8 procent lager. Het bedrijf nam vrijdag de start-up Zoox over, die bezig is met zelfrijdende wagens.

Alle Amerikaanse aandelenmarkten staan om 16.45 uur Belgische tijd rond de 2 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20