Europese beurzen herleven na bloedrode dag

De Europese markten voelen zich opnieuw in hun sas. De Brusselse sterindex Bel20 eindigt 1 procent hoger, aangestoken door ING en Barco.

De bank ING is de topper in de Bel20 met een winst van 2,5 procent, op de hielen gezeten door de technologiegroep Barco. De Kortrijkenaars gingen de afgelopen weken en maanden serieus de dieperik in en staan sinds het begin van het jaar 44 procent lager.

Corona heeft het bedrijf midscheeps geraakt, omdat zijn vergadertools geen enkel nut meer hebben nu iedereen thuiswerkt. CEO Jan De Witte kon het niet beter verwoorden: ‘2020 is een off-year.‘ Dinsdag kwam het aandeel toch even terug met 2,5 procent.

De verliezer van de dag was Proximus. De telecommer ging 1,5 procent in het rood.

Winkelvastgoed wint

In Nederland is de winnaar de winkelvastgoedgroep Unibail-Rodamco Westfield. Dat is opmerkelijk, want alle winkels zijn momenteel gesloten in Nederland. Maar maandag deed het bedrijf wel een goede deal. Het verkocht drie kantoorgebouwen in de Franse hoofdstad Parijs voor 213 miljoen euro, meer dan hun jongste boekwaarde. Het aandeel wint 3,9 procent.

In Londen vliegt IAG, de eigenaar van British Airways, dan weer 5,8 procent hoger. Nu alle landen hun grenzen heropenen na de ontdekking van een coronamutatie in het VK, zien beleggers de toekomst voor het bedrijf iets positiever in.

Maandag onderuit

Over die mutatie gesproken: maandag gingen de Europese beurzen volledig onderuit op dat nieuws. Dinsdag is de stemming iets beter nu blijkt dat het virus niet alles opnieuw overhoop gaat gooien en er ook voor Europese landen vaccins op komst zijn.

De brede Europese index EuroStoxx50 sluit 1,4 procent in het groen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20