Europese beurzen duiken in het rood, Deceuninck uitblinker in Brussel

Spanningen tussen de Verenigde Staten en China laten hun sporen na in Europa. Alle beurzen sluiten af in het rood, de Brusselse sterindex Bel20 verliest 1 procent.

Deceuninck gaat 6,5 procent hoger in de nabeurshandel, nadat de producent van pvc-raamprofielen eerder op de dag in het rood ging. Het West-Vlaamse bedrijf boekte voor de eerste helft van 2020 een nettoverlies van 3,4 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg dat verlies 1,2 miljoen euro. Maar het bedrijf zegt tegelijkertijd dat juli een goede maand was.

Het Israëlische magnetenbedrijf Payton Planar deed het eveneens goed met een opwaardering van 3,62 procent bij een slotnotering van 7,15 euro. In de eerste jaarhelft steeg de omzet van het bedrijf met 8,5 procent tot 19,6 miljoen dollar. De nettowinst klom met 12 procent tot 4,53 miljoen dollar.

Jobs en online betalen

In Londen gaf Marks & Spencer bijna 5 procent prijs. De Britse warenhuisketen schrapt 7.000 banen door de coronacrisis. De winkelketen, die bekend staat om luxevoeding en kledij, wil zich aanpassen aan de veranderende gewoontes van de consument en de nadruk leggen op de online activiteiten.

En in Amsterdam doet Koninklijke Ahold Delhaize een pas op de plaats, na de aankondiging dat de supermarktketen een nieuwe betaalmethode ontwikkelde met de Nederlandse bank ING. Beide partijen willen afrekenen aan de kassa of online betalen een pak vlotter en veiliger maken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20