Marks en Spencer schrapt 7.000 jobs

De Britse warenhuisketen Marks en Spencer moet in het personeelsbestand schrappen door de coronacrisis. Er verdwijnen 7.000 jobs.

De groep stelt wereldwijd meer dan 80.000 mensen te werk. In een persbericht klinkt het dat de inperking van het personeelsbestand vooral op een vrijwillige basis zal gebeuren, of via pensionering. De winkelketen wil zich aanpassen aan de veranderende gewoontes van de consument en de nadruk leggen op de online activiteiten. 

Mark en Spencer bestaat sinds 1904 en is in meer dan dertig landen actief. In België had de warenhuisketen 1 filiaal, in Brussel. Dat sloot in 2017. Het is een supermarktketen die vooral bekend staat om kleding en luxevoeding.

M&S, zoals het merk ook bekend staat, is een bijzondere keten. In het Verenigd Koninkrijk verkopen ze vooral kledij. Maar u kan in Marks en Spencer ook eten, meubels en accessoires kopen. Die zijn allemaal van het eigen merk. Zo was er slechts een andere keten in het VK, namelijk BHS. Die ging eerder op de fles.

Winkels sluiten

In 2018 kwam M&S al in de problemen. Het concern kondigde toen aan dat het 100 van de bijna 1.000 winkels in het VK zou sluiten tegen 2022. In 2020 draaide het concern een omzet van 10 miljard pond, zowat 11 miljard euro. Dat is de laagste omzet sinds 2013.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20