Europese beurzen blijven in opmars, Galapagos gaat opnieuw lager

Omstreeks 10 uur noteren alle Europese beurzen winsten, gaande van 0,54 procent in Londen tot 1,05 procent in Brussel. Biotechbedrijf Galapagos ziet een fan vertrekken, na de malaise van vorige week.

Vorige week kreeg het Belgisch-Nederlandse farmabedrijf Galapagos het deksel op de neus van de Amerikaanse Food and Drug Administration, die het reumageneesmiddel filgotinib nog geen groen licht wou geven. Nu haalt investeringsbank Jefferies de groep van de kooplijst en wordt het koersdoel verlaagd van 210 naar 133 euro. Het aandeel van Galapagos gaat 3,67 procent onderuit.

Barco klimt dan weer 4,59 procent, na een koersdoelverhoging van 25,71 euro naar 27,40 euro. Berenberg houdt het koopadvies daarbij gaaf. Verder krijgen ook Kinepolis, Sioen, Mitra en Recticel een eervolle vermelding in een rapport van Berenberg. De bioscoopgroep en de specialist in polyurethaan winnen licht, Sioen koerst 2,53 procent hoger en Mithra wint iets meer dan 5 procent.

Brillen en juwelen

In Amsterdam gaat GrandVision 1,52 procent hoger, na een overwinning in de zogenaamde brillenoorlog. De Frans-Italiaanse overnamekandidaat EssilorLuxottica krijgt geen toestemming om de administratie van het bedrijf boven winkelketen Pearl in te kijken. Dat heeft de rechter in Rotterdam beslist.

En in Frankrijk gaat LVMH 1 procent hoger. De producent van luxegoederen schuift de deadline voor de afronding van de overname van de Amerikaanse juwelenketen Tiffany drie maanden achteruit, van 24 augustus naar 24 november. Dat melden ingewijden aan het Britse persagentschap Reuters.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20