Elon Musk verkoopt zijn laatste huis: ‘Opbrengst gaat naar kolonie op Mars’

Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk tweette dat hij zijn laatste huis in Californië wil verkopen. Musk wil met het geld een kolonie op Mars bekostigen. De Zuid-Afrikaanse techmiljardair wil het huis graag verkopen aan een grote familie.

De extravagante techmiljardair en Tesla/SpaceX-CEO Elon Musk heeft maandag aangegeven dat hij zijn ‘laatste huis’ wil verkopen. Het gaat over een ‘speciaal’ optrekje in de Bay Area van Californië. Musk wil het huis graag verkopen aan een grote familie, tweette hij nog.

Wat wil Musk doen met al dat geld? Een heuse kolonie op Mars lanceren, blijkbaar. Musk is van plan om tegen 2050 zeker 1 miljoen mensen naar de rode planeet te sturen.

Reactie op blootgelegde belastingaangifte

De verkoop volgt op een rapport van onderzoeksjournalisten van de organisatie ProPublica. Zij publiceerden op 8 juni een verslag over de belastingaangiften van Musk. Daarin stond te lezen dat de Zuid-Afrikaan tussen 2014 en 2018 ongeveer 455 miljoen dollar aan belastingen betaalde. Het fortuin van Musk groeide in diezelfde periode wel met 14 miljard dollar aan.

In reactie op dat verslag tweette Musk een dag later dat hij belasting zal blijven betalen in Californië, hoewel hij al even in de staat Texas woont. Musk gaf ook aan dat hij nog maar één stuk vastgoed binnen Californië in zijn portfolio had. Het zou enkel gebruikt worden voor ‘evenementen’.

Musk is nu dus van plan om dat huis te verkopen.

Stad op Mars

Als Musk zijn laatste huis verkoopt, waar woont hij dan? In Boca Chica, een dorp in Texas. Daar huurt Musk een huis van zijn eigen ruimtebedrijf SpaceX.

Musk had ook nog wat te zeggen over de Mars-kolonie. ‘Er gaan veel middelen nodig zijn om de kolonie te bekostigen. Ik wil zo veel mogelijk bijdragen om een stad op Mars te stichten. Daar is veel kapitaal voor nodig,’ besluit Musk.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20