Elon Musk legt zitje in raad van bestuur Twitter naast zich neer

Elon Musk zal toch niet zetelen in de raad van bestuur van Twitter. Dat maakt Twitter-CEO Parag Agrawal bekend in een tweet. Vorige week werd bekendgemaakt dat Musk 9 procent van de aandelen van de socialenetwerksite had gekocht. Dat maakt van hem een van de grootste aandeelhouders van het bedrijf.

Kort nadat het nieuws naar buiten kwam dat Elon Musk een belang van 9,2 procent had gekocht bij Twitter, kondigde Agrawal aan dat er voortaan een plekje vrij zou zijn voor de Tesla-CEO in de raad van bestuur. Nu blijkt Musk echter te passen voor die positie. Agrawal legt het zelf uit in een bericht aan zijn volgers op Twitter.

“Dit is het beste zo”

“De raad en ik hebben veel discussies gehad over Elons aansluiting, ook met Elon zelf. We waren enthousiast en zeer duidelijk over de mogelijke risico’s”, begint Agrawal. “Elons aanwijzing zou op 9 april officieel in gaan, maar diezelfde ochtend liet Elon weten dat hij niet langer lid zal worden. Ik geloof dat dit het beste is.”

Sinds de Tesla-baas het riante aandelenpakket in zijn bezit heeft, gooit hij in het wilde weg met suggesties voor aanpassingen aan het sociale medium. Zo vroeg hij in een poll aan zijn volgers of er een edit-knop moet komen, en deelde hij afgelopen weekend zijn visie voor Twitters premiumdienst Twitter Blue.

“We hechten altijd veel belang aan de input van onze aandeelhouders, en dat zullen we ook blijven doen. Ongeacht of ze in onze raad van bestuur zitten of niet. Elon is onze grootste aandeelhouder en we staan nog steeds open voor al zijn input”, schrijft Agrawal nog.

Spektakel op beurzen

Het nieuws van Musks belang in het sociale medium zorgde vorige week nog voor een spektakel op de beurzen. Nadat bekend werd gemaakt dat de miljardair 9,2 procent van de aandelen van Twitter in zijn bezit had, schoot het aandeel van het bedrijf met meer dan 25 procent de hoogte in.

Door hem een zitje in de raad van bestuur te geven, zou Musk beperkt geweest zijn om zijn belang in het bedrijf uit te breiden tot meer dan 14,9 procent.

(evb)

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20