Elon Musk deelt opnieuw reeks mogelijke aanpassingen voor Twitter: “Betalen met Dogecoin?”

Elon Musk heeft opnieuw een reeks suggesties voor aanpassingen aan Twitter gedeeld op datzelfde sociale medium. Dinsdag maakte de Tesla-CEO bekend dat hij 9,2 procent van de aandelen van Twitter bezit, en daarmee een plek krijgt in de raad van bestuur van het bedrijf. Sindsdien denkt Musk openlijk na over mogelijke aanpassingen aan het medium.

Zodra het nieuws uitkwam dat Elon Musk het grootste belang in het sociale medium Twitter bezit, trok de miljardair naar zijn favoriete communicatiekanaal met een opvallende peiling. “Willen jullie een edit-knop, ja of nee?”, vroeg hij aan zijn miljoenen volgers. Kort daarop maakte Twitter bekend effectief aan zo’n knop – die op het kanaal al langer voor discussie tussen voor- en tegenstanders zorgt – te werken.

Dat we het laatste van Musks openlijke hervormingsdrang nog niet hadden gezien was al van in het begin duidelijk. Zondag slaat hij opnieuw aan het tweeten, deze keer met suggesties voor Twitters premiumdiensten Twitter Blue.

Aanpassingen aan premiumdienst

Twitter Blue is een premiumdienst voor gebruikers die in ruil voor een maandelijks abonnement van 3 dollar, toegang krijgen tot extra functies en als eerste nieuwe functies kunnen testen. Zo kregen de leden in januari al eerder toegang tot nieuwe mogelijkheden om NFT’s te linken aan hun Twitter-account.

“Iedereen die zich voor Twitter Blue inschrijft zou een authenticatie-tekentje moeten krijgen”, zo’n tekentje zou gelijkaardig zijn aan het blauwe vinkje die geverifieerde accounts krijgen, maar zich wel op een duidelijke manier ervan onderscheiden, zo beschrijft Musk de toevoeging. Ook de prijs voor het abonnement kan volgens Musk lager, tot 2 dollar per maand. Daarbij denkt hij er ook aan om de betaalmogelijkheden voor zo’n abonnement uit te breiden en ook crypto toe te laten: “Eventueel met een optie om in Dogecoin te betalen?” Musk heeft zich in het verleden al regelmatig als fan bewezen van de grapmunt Dogecoin.

Bovendien zouden gebruikers van de premiumdienst geen advertenties mogen krijgen. “De macht van bedrijven om het beleid te dicteren wordt enorm vergroot als Twitter afhankelijk is van advertentie-inkomsten om te overleven.”

Niet in België beschikbaar

Wie vanuit België interesse heeft om Twitter Blue aan te schaffen zal van een kale reis terugkomen. De diensten zijn enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland.

Of de suggesties die Musk open en bloot deelt ook effectief worden ingevoerd is nog niet helemaal duidelijk.

Meer