Twitter werkt aan edit-knop, maar niet door poll van Elon Musk

Twitter lijkt eindelijk tegemoet te komen aan een vraag die gebruikers al jarenlang stellen: “Komt er ooit een edit-knop?”. Na een tweet van Twitter zelf op 1 april en een poll van Elon Musk bevestigt Twitter nu officieel dat het écht aan een edit-knop werkt. Al zal die nog niet meteen beschikbaar zijn.

Wie een groot deel van z’n tijd doorbrengt op Twitter, kent ongetwijfeld de ergernis wel. Je post een tweet, deze krijgt al meteen enkele likes, maar dan merk je een belachelijke typo. Er zit dan niets anders op dan de tweet verwijderen en een nieuwe maken. Maar daar zal nu mogelijk verandering in komen.

1-aprilgrap

Op 1 april tweette Twitter al dat ze aan het werken waren aan een edit-knop. Dit tot groot plezier van veel Twitter-gebruikers. Waaronder ook The Weeknd. Maar het plezier was maar van korte duur want veel mensen vreesden dat het gewoon ging om een 1-aprilgrap van het platform.

Eerder deze week stuurde Elon Musk via Twitter een poll de wereld in. Daarin vroeg hij of mensen een edit-knop wilden op Twitter. De poll werd beantwoord door maar liefst 4,4 miljoen Twitteraars. 73 procent van hen wilde een edit-knop. En nu komt Twitter met het nieuws dat hun tweet op 1 april geen grap was.

Testfase

Twitter laat weten dat het inderdaad al sinds vorig jaar aan een edit-knop aan het werken is. Daarbij benadrukt Twitter ook dat ze het idee niet haalden bij de tweet van Elon Musk: “Nee, we kregen dit idee niet via een poll.”

Voorlopig zit de functie nog in een testfase. “De komende maanden zullen we uitzoeken wat werkt, wat niet werkt en wat er mogelijk is”, klinkt het. Het maken van de edit-knop brengt namelijk problemen met zich mee op het vlak van fake news. Iemand kan namelijk een tweet aanpassen, die iemand anders al geretweet heeft, waardoor er andere woorden in diens mond worden gelegd. Twitter zal dus nog moeten nagaan hoe dit tegengegaan kan worden.

Twitter toonde wel al hoe de functie eruit kan zien. De edit-functie zal zich bevinden in het menu onder de drie puntjes die je in de rechtsbovenhoek van elke tweet ziet staan.

Meer