NFT-verzamelaars op Twitter kunnen met nieuwe functie hun collectie in de schijnwerpers plaatsen

Twittergebruikers kunnen binnenkort op de socialenetwerksite uitpakken met hun NFT-verzameling. De socialenetwerksite lanceert een nieuwe functie waarbij gebruikers zo’n non-fungible token als profielfoto kunnen instellen. De NFT-profielfoto’s springen in het oog door hun vijfhoekige vorm, in plaats van een cirkel.

Of ze nu als verzamelobject of als beleggingsmiddel worden gebruikt; NFT’s zijn voor velen al een tijdje een absoluut hebbeding. Ook op Twitter bestaat er heel wat fuss rond de digitale kunstwerken. Verzamelaars gebruiken graag hun NFT’s als profielfoto, om met hun unieke items uit te pakken. Nu biedt Twitter die fervente verzamelaars en beginnende beleggers de kans om de non-fungible tokens in de schijnwerpers te plaatsen.

https://twitter.com/TwitterBlue/status/1484226540984356864

Samenwerking met OpenSea

“We voegen NFT’s toe als een van de vele manieren waarop gebruikers hun Twitter-profiel kunnen personaliseren, zo kan je uitpakken met jouw NFT’s dankzij de vijfhoekige profielfoto’s”, zo luidt de aankondiging van Twitter Blue Labs, het innovatiecentrum van Twitter waarbij leden vroege toegang krijgen tot nieuwe functies.

De NFT-profielfoto is beschikbaar voor leden van Blue Labs met iOS-apparaten. De gebruikers moeten hun Twitter-profiel linken aan hun crypto-wallet, zo kunnen ze hun NFT’s instellen zoals bij een normale profielfoto. Naast de vijfhoekige vorm, zal er ook info over de NFT verschijnen wanneer gebruikers op de profielfoto klikken.

Momenteel kunnen zes wallets gekoppeld worden aan Twitter:

  • Argent
  • Coinbase Wallet
  • Ledger Live
  • MetaMask
  • Rainbow
  • Trust Wallet

Om aan de gegevens van alle gebruikers te komen, zal Twitter ook samenwerken met het bekende NFT-platform OpenSea. Twitter maakt namelijk gebruik van het OpenSea-netwerk om aan de gegevens van de gebruikers te komen.

Rechterklikkers

De nieuwe functie zet zogenaamde ‘rechterklikkers’ of rightclickers een hak. Aangezien de NFT’s vaak als gewone afbeeldingen op sociale media worden geüpload, volstaat het voor anderen om via een rechtermuisklik de afbeelding gratis te downloaden en vervolgens zelf als profielfoto in te stellen. Op die manier halen critici van NFT’s vaak trouwe verzamelaars het bloed onder de nagels vandaan, aangezien laatstgenoemden grof geld betalen voor het unieke eigendomsrecht van zo’n afbeelding.

Door gebruikers de mogelijkheid te geven hun wallets aan hun Twitter-account te koppelen, zal er voortaan een duidelijk onderscheid zijn tussen de échte eigenaars van een NFT en de rechterklikkers die de NFT “gestolen” hebben.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.