Musk hint op een samenwerking tussen SpaceX en Dogecoin

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, sluit een samenwerking tussen zijn ruimtevaartbedrijf en Dogecoin (DOGE) niet uit. Het is geen geheim dat de miljardair een fan is van de grapmunt.

Musk heeft opnieuw van zich laten spreken op de microblogsite Twitter. Een van zijn volgers op Twitter stelde namelijk de vraag of hij ooit zou overwegen om DOGE te accepteren als betaalmiddel in de digitale winkel van SpaceX. Fans van het ruimtevaartbedrijf kunnen in die winkel allerhande merchandise kopen, waaronder kleren en rugzakken. Musk reageerde traditiegetrouw zeer cryptisch op de vraag. De fan kreeg alleen een emoji met een knipoog als reactie.

Merchandise Tesla kopen met DOGE

De vraag van de fan komt niet geheel onverwachts. Zo is het sinds januari al mogelijk om merchandise van Tesla te kopen met Dogecoin. Dat nieuws heeft er toen tot geleid dat de koers van de grapmunt met ruim 10 procent steeg. Intussen heeft de cryptomunt opnieuw terrein moeten prijsgeven.

Billy Markus, de oorspronkelijke maker van Dogecoin, is alvast een voorstander om de munt ook te gebruiken in de digitale winkel van SpaceX. “Ik wil een modelraket kopen met hondengeld”, liet hij via Twitter weten.

Maanmissie

DOGE mag dan wel veel van zijn glans verloren hebben sinds de recordkoers in 2021, Musk is en blijft een grote fan van de munt. Vorig jaar introduceerde hij nog “DOGE-1 Mission to the Moon”, een maanmissie van SpaceX die volledig gefinacierd wordt met Dogecoin. Bedoeling is dat de missie dit jaar van start gaat.

Enkele weken geleden riep hij dan weer de fastfoodketen McDonalds op om Dogecoin te aanvaarden als betaalmiddel. Een reactie bleef uit. Dit weekend liet McDonalds via Twitter wel weten dat er iets op til is. Het duurde dan ook niet lang voor Musk van zich liet horen. Hij reageerde op de tweet met regendruppels. Zoals wel vaker gebeurt bij de tweets van Musk, is het zeer onduidelijk wat zijn boodschap is.

Hoe dan ook lijkt de tweet van McDonalds niets met DOGE te maken hebben. In tweets volgend op de mysterieuze afbeelding zien we onder meer een reclamefilmpje met de Amerikaanse zanger Kanye West, oftewel Ye.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20