Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 01 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Elke dag gaan 170.000 kinderen voor de eerste keer op het internet

Logo Business AM
Economie

17/06/2019 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

De wereldwijde digitale reclamemarkt voor kinderen zal over twee jaar een omzet boeken van 1,7 miljard dollar. Daarmee zal de sector ongeveer 37 procent van de totale reclamemarkt voor kinderen vertegenwoordigen. Dat blijkt uit een rapport van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC) en het Britse digitale kinderplatform SuperAwesome.

De onderzoekers merken op dat de markt voor digitale kinderreclame een bijzonder snelle groei kent. Eerder was geraamd dat de sector over twee jaar wellicht een waarde van 1,2 miljard dollar vertegenwoordigen. Elke dag maken meer dan 170.000 kinderen voor de eerste keer op het internet hun opwachting.

Interesse

“Kinderen vertegenwoordigden vorig jaar wereldwijd meer dan 40 procent van de nieuwe internet-gebruikers,” voeren de onderzoekers aan. “Naarmate de jonge leeftijdsgroepen steeds meer tijd online doorbrengen, zullen ook de reclamemakers een grotere interesse in het medium krijgen.”

“Men mag dan ook verwachten dat de adverteerders grotere delen van hun budgetten van traditionele niet-digitale kanalen zullen weghalen en naar online platformen zullen overhevelen. Om sterkere kansen op succes te hebben, moeten de adverteerders wel zorgen voor content die tegemoet komt aan de digitale privacy-wetten die ontworpen zijn om kinderen te beschermen.”

“Aandacht voor de regelgeving zal een grote impact hebben,” benadrukken de onderzoekers. “De huidige privacy-wetgeving zorgt momenteel wereldwijd voor de bescherming van ongeveer 120 miljoen kinderen. Over twee jaar zullen die maatregelen echter wellicht tot een populatie van ongeveer 800 miljoen jonge internet-gebruikers zijn uitgebreid.”

“Onder meer China en India bespreken op dit ogenblik nieuwe beschermende maatregelen voor de jongere demografieën. In de Verenigde Staten bekijkt de overheid of de beschermende privacy-wetgeving voor kinderen van dertien jaar tot zestien jaar zou moeten worden uitgebreid. Bovendien heeft de Europese General Data and Protection Regulation (GDPR) ook een kindercomponent.”

Betaalmuur

“Maar ook moeten de adverteerders ermee rekening houden dat een groot deel van de aangeboden content in een betalende abonnementsformule is gegoten.”

De onderzoekers voeren daarbij aan dat onder meer Apple, Disney, Netflix en Amazon jaarlijks tot 3 miljard dollar investeren in content voor kinderen. Dat aanbod gaat echter schuil achter een betaalmuur en is daarmee voor adverteerders onbereikbaar.

Daardoor kunnen de opportuniteiten voor adverteerders volgens de onderzoekers in de toekomst worden beperkt.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks