Elektrische wagens en cryptomunten bedreiging voor Amerikaanse elektriciteitsnet

Het gebruik van elektrische voertuigen en de opkomst van het minen van cryptomunten kunnen in de Verenigde Staten de volgende jaren de garanties op de levering van elektriciteit in het gedrang brengen. Dat blijkt uit een rapport van de North American Electric Reliability Corporation (Nerc).

Waarom is dit belangrijk?

Nieuwe ontwikkelingen zoals elektrische wagens en cryptomunten vereisen een grote beschikbaarheid van energie. Dat probleem manifesteert zich echter op een bijzonder gevoelig ogenblik. Het Amerikaans elektriciteitsnet is immers gestart met de overstap van fossiele naar duurzame energiebronnen.

Nieuwe ontwikkelingen doen elektriciteitsbehoefte sterk oplopen: De volgende jaren zal het gebruik van elektrische wagens, onder meer aangespoord door stimulansen van de overheid, in de Verenigde Staten verder toenemen. Bovendien zal ook de ontginning van cryptomunten, waarbij een grote inzet van energie wordt gevraagd, de behoefte aan elektriciteit verder doen stijgen.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Robin Van den Bogaert
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto