Electroketen Eldi mikt op Frankrijk

De Oost-Vlaamse elektrowinkelketen Eldi wil tegen 2010 nog twintig bijkomende winkels openen in Frankrijk. In een eerste tijd wordt daarbij gekeken naar de regio Nord-Pas de Calais. Voorlopig baat het familiebedrijf al 12 winkels uit in Noord-Frankrijk. In België telt de keten niet minder dan 117 vestigingen.  Eldi kijkt ook naar Luxemburg waar op termijn plaats zou zijn voor 15 à 20 winkels, aldus CEO Dirk Mellaerts in de zakenkrant L’Echo. Mellaerst bevestigt dat eldi amper hinder ondervindt van de huidige crisis. Hoewel sinds 2005 zes winkels werden gesloten, is het zakencijfer in dezelfde periode met 26% gestegen.

Eldi heeft een omzet van 84 miljoen euro in België en nog eens 8 miljoen euro in Frankrijk. In totaal telt de keten zo’n 450 werknemers.

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20