Einde seizoen voor Kim Clijsters, geen deelname Roland Garros

Kim Clijsters (37) zet een punt achter haar ‘comebackseizoen’. Ze zal niet deelnemen aan Roland Garros, dat eind deze maand van start gaat. Dat maakte de Belgische tennisster deze avond bekend via Twitter.

‘Ik heb beslist om de komende weken bij mijn familie te blijven’, schrijft de voormalige nummer één van de wereld in de bewuste tweet. Ze geeft aan dat haar jongste prestatie op de US Open haar beslissing motiveerde.

‘New York New York heeft me getoond hoeveel vooruitgang ik geboekt heb en waaraan ik nog moet werken’, gaat ze verder. Op het Amerikaanse grandslamtoernooi, haar eerste na zeven jaar afwezigheid, schakelde de Russische Ekaterina Alexandrova Clijsters uit in de eerste ronde.

De Limburgse begon eerder dit jaar aan haar tweede comeback naar het hoogste niveau. Voor de pandemie het seizoen onderbrak speelde ze WTA-toernooien in Dubay en Monterrey. Vorige maand haakte ze af voor het toernooi van Cincinnati vanwege een blessure aan de buikspieren.

Niets wijst erop dat ze haar raket aan de haak hangt, al is het koffiedik kijken wat de volgende stap is: ‘Ik weet nog niet zeker welk toernooi het volgende wordt, maar ik laat het jullie snel weten. Nu, opnieuw training en brooddozen klaarmaken’, besluit onze Belgische tennistrots.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20