Duitse tabloid Bild komt met eigen tv-zender

Bild, de meest gelezen krant van Duitsland die vaak uitpakt met sensatieberichten, komt met een eigen televisiezender. Dat kondigde eigenaar Axel Springer maandag aan. De zender zou tegen september, dus voor de Duitse parlementsverkiezingen, in de ether gaan

Met deze nieuwe activiteit wil Bild profiteren van de groeiende vraag naar videobeelden. Ook zou het hiermee nieuwe adverteerders moeten aantrekken. De nieuwe zender zal dagelijks zo’n zes uur live-nieuws brengen, te starten in de ochtend, aldus Springer. Daarnaast voorziet men ook in documentaires, reportages en andere formats, gericht op politiek, sport, people en faits divers. De zender kan ontvangen worden via de kabel, satelliet en het internet.

Flinke investering

Bild is een tabloid met veel aandacht voor fait divers en sensatienieuws, zeker op de frontpagina. Het is daarmee wel de meest gelezen krant van Duitsland, met een oplage van bijna 1,7 miljoen stuks. De afgelopen jaren daalt dat aantal wel. Bild investeerde de jongste tijd al fors in zijn website, die ook een livestream-dienst heeft. De oprichting van de nieuwe televisiezender moet wel nog de goedkeuring krijgen van de Duitse regelgevende autoritreiten. Springer heeft immers al een non-stopnieuwszender: Welt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20