Dubai verwelkomt maandelijks 25.000 nieuwe najagers van de `Arabian Dream`

`Dubai is een magneet voor bijzonder rijke mensen`. Aan het woord is Jeroen van der Geer (27), partner van makelaarskantoor AA Properties in Dubai. Het kantoor is gespecialiseerd in de verkoop van appartementen en villa`s op de beroemde palmeilanden. Van der Geer geeft ruiterlijk toe dat hij slechts in Dubai is om `keihard geld te verdienen`. Daarmee is hij één van de anderhalf miljoen ambitieuze expats in het kleine emiraat. Maandelijks verwelkomt Dubai 25.000 nieuwe najagers van de `Arabian Dream`.

De enorme opkomst van Dubai is een gevolg van oliedollars en de ijzeren wil van sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Voor de olie in 2020 op is, wil hij Dubai toevoegen aan het rijtje Londen, Tokio, New York, Singapore en Hongkong. Het emiraat moet tegen die tijd een belangrijke toeristenplaats zijn voor de élite. Al in 2010 verwacht Dubai 15 miljoen toeristen te verwelkomen.

Maar ook op andere gebieden is Dubai een plek van betekenis geworden. Zo bezit Dubai dankzij de aankoop van de Britse containergigant P&O `s werelds op twee na grootste containerterminal. Financieel is het land belangrijk door investeringen in financiële instellingen en effectenbeurzen in onder meer de VS. Voor de komende vijf jaar rekent Dubai op een economische groei van 11% per jaar.

 

Meer