DragonFire: VK kan drones uit de lucht schieten voor minder dan 12 euro per schot

Samengevat. Het Verenigd Koninkrijk heeft met succes een krachtig laserwapen getest, genaamd “DragonFire”. Het wapen kan drones uit de lucht schieten voor minder dan 12 euro per schot. De test vond plaats boven de Hebriden, een uitgestrekte groep eilanden in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Schotland. 

Waarom is dit belangrijk?

Dit wapen heeft het potentieel om de oorlogsvoering te veranderen door de afhankelijkheid van dure munitie te verminderen en het risico op bijkomende schade te beperken.
De kostenefficiëntie van de laser kan een significante impact hebben op de militaire uitgaven en verdedigingsstrategieën.

In het nieuws. De "DragonFire" laser slaagde in zijn eerste veldtest door meerdere drones neer te halen.

  • Traditioneel worden drones afgeweerd met raketten die tot 2 dollar miljoen kunnen kosten, terwijl de laser minder dan 10 Britse pond (12 euro) per schot kost.
  • Het maximale bereik van de laser is geheim, maar in een officiële verklaring staat te lezen dat DragonFire een object ter grootte van een muntstuk kan raken vanaf een kilometer afstand.

Zoom in. De laser kan nauwkeuriger

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Corneel Vanfleteren & Wouter Verschelden
Meer