Douwe Egberts en Colruyt leggen het bij

Bij supermarktketen Colruyt zijn de winkelrekken opnieuw gevuld met koffie van Douwe Egberts, nu de discussie met het koffiemerk over de prijsvoorwaarden is beslecht.

Sinds het begin van het jaar was de beschikbaarheid van Douwe Egberts-koffie of Pickwick-thee bij Colruyt lager dan normaal. Een prijsconflict lag aan de basis. De supermarkt die de laagste prijs belooft aan zijn klanten, eiste van Jacob Douwe Egberts opnieuw gunstige voorwaarden. En deze keer liet het koffiemerk zich niet doen, met lege rekken tot gevolg.

Nu zijn de koffie- en theeproducten van Douwe Egberts dus terug in de vestigingen van Colruyt en Okay. ‘We zijn inderdaad tot een akkoord gekomen met Douwe Egberts’, bevestigt de woordvoerster van Colruyt aan de krant De Standaard.

De volgende strijd van Colruyt wordt er nu eentje met frisdrankengigant Coca-Cola. Zo’n twee weken geleden haalde de supermarktketen 32 producten uit de rekken, waaronder Fanta, Chaudfontaine en Fuze Tea. Die onderhandelingen lopen nog altijd, maar de voorraden van de beschikbare Coca-Cola-producten komen wel stilaan in het gedrang.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20