Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Douwe Egberts en Colruyt leggen het bij

Logo Business AM
Business

26/02/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

EPA

Bij supermarktketen Colruyt zijn de winkelrekken opnieuw gevuld met koffie van Douwe Egberts, nu de discussie met het koffiemerk over de prijsvoorwaarden is beslecht.

Sinds het begin van het jaar was de beschikbaarheid van Douwe Egberts-koffie of Pickwick-thee bij Colruyt lager dan normaal. Een prijsconflict lag aan de basis. De supermarkt die de laagste prijs belooft aan zijn klanten, eiste van Jacob Douwe Egberts opnieuw gunstige voorwaarden. En deze keer liet het koffiemerk zich niet doen, met lege rekken tot gevolg.

Nu zijn de koffie- en theeproducten van Douwe Egberts dus terug in de vestigingen van Colruyt en Okay. ‘We zijn inderdaad tot een akkoord gekomen met Douwe Egberts’, bevestigt de woordvoerster van Colruyt aan de krant De Standaard.

De volgende strijd van Colruyt wordt er nu eentje met frisdrankengigant Coca-Cola. Zo’n twee weken geleden haalde de supermarktketen 32 producten uit de rekken, waaronder Fanta, Chaudfontaine en Fuze Tea. Die onderhandelingen lopen nog altijd, maar de voorraden van de beschikbare Coca-Cola-producten komen wel stilaan in het gedrang.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton