Dossier-FNG: naast stichtende trio ook twee advocaten verdacht

De onderzoeksrechter stelt een tweede advocaat in verdenking in het dossier rond mogelijke onregelmatigheden bij de gekapseisde winkelgroep FNG, laat De Tijd weten. Daarmee komt het aantal verdachten op vijf.

Vorige maand raakte al bekend dat een advocate van het kantoor NautaDutilh in verdenking was gesteld door de Mechelse onderzoeksrechter Theo Byl, die het onderzoek voert naar mogelijk gesjoemel en witwassen bij FNG.

Nu wordt er ook een tweede advocaat in verdenking gesteld nadat er een huiszoeking bij hem werd uitgevoerd. De speurders onderzoeken of hij betrokken was bij mogelijke feiten van schriftvervalsing, misbruik van vennootschapsgoederen en de marktmanipulatie die FNG zou hebben gepleegd. 

Vijf mensen in verdenking

Woensdag raakte al bekend dat de revisor die de boekhouding heeft doorgelicht, ontdekt had dat de voorbije jaren tientallen miljoenen euro’s zijn weggevloeid via de rekening van FNG Benelux Holding, dat eigenaar was van FNG Group. In totaal zou het om 110 miljoen euro gaan.

In totaal worden er nu vijf mensen in verdenking gesteld. Concreet gaat het om de twee advocaten en het stichtende trio achter de modegroep FNG, zijnde Manu Bracke, Dieter Penninckx en zijn vrouw Anja Maes. Op dit moment zit geen van hen in de cel. ‘Ze zijn vrij onder strikte voorwaarden’, laat het parket weten.

Penninckx mocht eerder deze week de gevangenis verlaten onder voorwaarden. Penninckx en zijn vrouw werden vorige maand opgepakt nadat ze de voorwaarden van hun voorlopige vrijlating hadden overtreden. Zijn vrouw kreeg toen een enkelband.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20