Doe uzelf een hogere spaarrente cadeau: dit zijn de 5 beste spaarboekjes op dit moment

De spaarders moeten vandaag in het merendeel van de gevallen tevreden zijn met een spaarrente van 0,11 procent, het absolute minimum voor gereglementeerde spaarboekjes in ons land. Al kunt u de spaaropbrengsten gevoelig opkrikken door andere horizonten op te zoeken.

Wie wil overstappen naar een andere bank kan dat gratis doen via de bankoverstapdienst Bankswitching. Febelfin liet eerder deze maand weten dat de dienst wordt uitgebreid naar spaarrekeningen. Op die manier is het veel eenvoudiger om elders een spaarrekening te openen wanneer u daar een hogere spaarrente krijgt. Vraag is wanneer het interessant is om die overstap te maken. Dit is een lijst van de beste spaarrekeningen op dit moment.

Extended van Aion Bank

De spaarrekening Extended van Aion Bank heeft met een rente van 1 procent de hoogste spaarrente op de Belgische markt. Toch is die spaarrekening niet op maat van iedere spaarder. Wie zo’n spaarrekening wenst te openen, moet een Premium-abonnement onderschrijven bij de internetbank. Daarvoor betaalt u maandelijks 19 euro. Daartegenover staat wel dat u toegang krijgt tot een resem diensten, zoals beleggen zonder vergoedingen.

De spaarrekening van Aion Bank is dan ook voornamelijk interessant voor mensen die een beroep willen doen op die diensten. Wie enkel een spaarrekening wil openen, verliest een aanzienlijk deel van zijn spaaropbrengsten aan de abonnementskosten. Meer nog, wie minder dan 28.800 euro op zijn spaarboekje heeft, verliest geld.

De spaarrekening bestaat voornamelijk uit een hoge getrouwheidspremie. Die bedraagt 0,9 procent. Dat betekent dat u uw kapitaal minstens 12 maanden opzij moet zetten om die premie op te strijken.

Maandsparen Max van MeDirect

De spaarrekening Maandsparen Max van Medirect biedt een spaarrente van 0,70 procent, bestaande uit een getrouwheidspremie van 0,65 procent en een basisrente van 0,05 procent. Door de hoge getrouwheidspremie is de spaarrekening van de internetbank voornamelijk interessant voor wie zijn spaargeld minstens twaalf maanden kan missen.

Wie spaart via Maandsparen Max kan maandelijks tot 5.000 euro opzijzetten. Bij de andere banken die soortgelijke formules hanteren is de maximuminlage doorgaans beperkt tot 500 euro per maand.

Vision+ van Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank heeft op 1 november de spaarrente op de twee Belgische spaarboekjes verhoogd. Dat was een opvallende zet in tijden waarin de banken het mes zetten in de spaartarieven. De bank heeft de spaarrente op de spaarrekening Vision+ verhoogd van 0,5 tot 0,6 procent.

Net zoals bij de twee bovenstaande spaarrekeningen bestaat het totaalrendement voornamelijk uit een hoge getrouwheidspremie. Die bedraagt 0,55 procent.

Cocoon Spaarrekening van bpost bank

De Cocoon Spaarrekening is net zoals Maandsparen Max een spaarrekening die gericht is op mensen die maandelijks willen sparen. Zo kunt u bij bpost bank tot 500 euro per maand sparen. In ruil krijgt u een spaarrente van 0,55 procent.

Die spaarrekening is er wel niet voor iedereen. Zo kunnen enkel mensen jonger dan 40 jaar zo’n spaarrekening openen. In tegenstelling tot de bovenstaande spaarformules bestaat het totaalrendement voornamelijk uit een hoge basisrente. Die bedraagt 0,40 procent. De basisrente wordt berekend op basis van hoelang uw geld op uw spaarrekening staat gedurende een jaar. U verliest dus niet de volledige basisrente als u bijvoorbeeld uw spaargeld na elf maanden aanspreekt.

Saver Account van Izola Bank

Wie kiest voor de Saver Account van Izola Bank krijgt een basisrente van netto 0,42 procent. Dit is een niet-gereglementeerde spaarrekening. Dat betekent dat u 30 procent roerende voorheffing moet betalen op het brutorendement. Het nettorendement van 0,42 procent is dus hetgeen u ontvangt na de afhouding van die roerende voorheffing.

Deze spaarrekening bestaat ook uitsluitend uit een basisrente. Dat is perfect mogelijk bij een niet-gereglementeerde spaarrekening. Een gereglementeerde spaarrekening daarentegen moet altijd uit een basisrente en een getrouwheidspremie bestaan.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20