Veranderen van spaarrekening wordt eenvoudiger

Wie wil overstappen naar een andere bank om daar een spaarrekening te openen, kan dat voortaan veel eenvoudiger doen. De bankoverstapdienst Bankswitching breidt uit naar de spaarrekeningen.

Wie niet langer tevreden is over de zichtrekening bij zijn bank en elders één wil openen, kan dit al een tijdje probleemloos doen dankzij de gratis bankoverstapdienst Bankswitching. Concreet houdt dat in dat de bank waar u een nieuwe zichtrekening wil openen alle paperassen op zich neemt. Het enige dat u hoeft te doen is een aanvraagformulier invullen en bezorgen aan uw nieuwe bank. Die neemt vervolgens contact op met uw oude bank om alles te regelen.

‘Het grote voordeel is dat de klant niet zelf het nieuwe rekeningnummer hoeft door te geven aan de schuldeisers die met domiciliëring werken en aan zijn of haar terugkerende betalers: de banken regelen dit onderling. De schuldeisers en terugkerende betalers ontvangen via de interbancaire dienst Bankswitching een melding over de overstap’, laat Febelfin weten.

Ook voor spaarrekeningen

Die dienstverlening wordt nu dus uitgebreid naar de spaarrekeningen. Net zoals bij de zichtrekeningen zal de nieuwe bank aan de oude bank vragen om de spaarrekeningen daar te vereffenen.

Febelfin laat wel weten dat nog niet alle banken die dienstverlening aanbieden. ‘Beide banken moeten Bankswitching aanbieden om van deze service gebruik te kunnen maken’, zegt de federatie.

De deelnemende banken die momenteel de bankoverstapdienst voor spaarrekeningen aanbieden, zijn Axa, Bpost Bank, Crelan, KBC, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, Europabank, ING en VDK.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20