Dit zijn de slechtste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

American Airlines en British Airways zijn de slechtste luchtvaartmaatschappijen voor lange vluchten. Dat staat te lezen in Which?, een Amerikaans consumentenmagazine.

Als u een lange vlucht moet boeken, bent u volgens de consumenten het slechtst af bij American Airlines en British Airways. De kwaliteit van het eten, het zitcomfort en de prijs-kwaliteitsverhouding van de vlucht wordt daarbij het vaakst aangehaald.

Meer dan 6.500 reizigers vulden de enquête van Which? Travel in. Daarbij werd hen gevraagd naar klantenservice, boarding, het vliegtuig zelf, de prijs van de vlucht en het verschil in korte en lange vluchten.

Gebuisd

American Airlines komt er als allerslechtste uit, met een totaalscore van 48 procent. Tweede slechtste is is British Airways, zowel op korte als lange vluchten. De maatschappij scoort 55 procent.

Zowel American Airlines als British Airways hadden geen goed woord over voor de ranking en hekelen de beperkte groep ondervraagden. Volgens British Airways is de klantentevredenheid bij het bedrijf net gestegen in de laatste jaren.

Ryanair

Voor korte vluchten is Ryanair de slechtste leerling van de klas. Het bedrijf scoort slechts 44 procent. Tweede slechtste is het Spaanse Vueling, met 54 procent en Wizz Air met 56 procent.

Er waren uiteraard ook winnaars. In de categorie ‘korte afstand’ won Jet2. Op de lange vluchten is Singapore Airlines de absolute beste, met op de tweede en de derde plaats Emirates en Virgin Atlantic.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20