Dit zijn de best betaalde acteurs van 2020

Elk jaar stelt Forbes een lijst op met de best betaalde acteurs. In 2020 zit er een vertrouwde naam op kop.

10. Jackie Chan: 40 miljoen dollar

Hij is zes decennia bezig en de vechtsporter lijkt nog geen zin te hebben om te stoppen. Hij maakte in het afgelopen jaar 5 films en schept ook nog wat dollars door licenties en advertenties.

9. Adam Sandler: 41 miljoen dollar

Sandler scoorde vooral op Netflix. In januari tekende hij nog een deal om vier films voor het platform te maken, nadat zijn Murder Mystery een van de best bekeken films op Netflix werd.

8. Will Smith: 44,5 miljoen dollar

The Fresh Prince of Bel Air verdient vooral zijn boterham met films. Daarnaast heeft hij ook een aantal hits gescoord die vooral via Snapchat en Instagram verspreid werden.

Will Smith – EPA

7. Lin-Manuel Miranda: 45,5 miljoen dollar

De man achter het Amerikaanse musicalsucces Hamilton staat voor het eerst in de lijst. De productie was 75 miljoen dollar waard en katapulteerde hem naar het supersterrendom.

6. Akshay Kumar: 48,5 miljoen dollar

Kumar is de enige Bollywoodacteur op de lijst en werkt momenteel aan zijn eerste televisieserie voor Amazon Prime. Het meeste van zijn geld is afkomstig van deals. Hij maakt reclame voor onder andere multivitamines en wc-reinigers.

5. Vin Diesel: 54 miljoen dollar

De ster van F9 had een stukje hoger op de lijst kunnen staan, maar zijn film werd een tijd uitgesteld, naar april 2021. Diesel produceert ook de Netflix-reeks Fast & Furious Spy Races.

Vin Diesel – EPA

4. Ben Affleck: 55 miljoen dollar

Affleck was even afwezig van het grote scherm, maar schreef dit jaar nog wel The Way Back en Netflix-film The Last Thing He Wanted op zijn naam.

3. Mark Wahlberg: 58 miljoen dollar

De actiekomedie Spenser Confidential was de derde meest bekeken Netflix-film in maart. Wahlberg is ook producent van de docuserie McMillions en Wahl Street.

Ryan Reynolds – EPA

2. Ryan Reynolds: 71,5 miljoen dollar

Six Underground en Red Notice leverden Reynolds meer dan 20 miljoen per stuk op. In juli kondigde Netflix een derde film met Reynolds aan, zonder twijfel opnieuw goed voor enkele miljoenen.

1. Dwayne, The Rock, Johnson: 87,5 miljoen dollar

The Rock stond vorig jaar ook al bovenaan de lijst. Hij schreef 23,5 miljoen dollar op zijn naam door de film Red Notice. Daarnaast heeft hij ook een succesvolle sportkledijlijn, Project Rock, in samenwerking met textielreus Under Armour.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20