Dit zijn de aandelen die sterbelegger Cathie Wood kocht tijdens de marktdaling maandag

Tech- en cryptobelegger Cathie Wood, CEO van investeringsbeheerbedrijf Ark Invest, staat erom bekend dat ze in tijden van marktturbulentie de dip koopt van haar favoriete aandelen. De marktinzinking maandag, naar aanleiding van de Evergrande-kwestie, vormde geen uitzondering op haar vaste tactiek.

Het vlaggenschipfonds van Wood, Ark Innovation, daalde maandag 4,4% samen met de bredere markt, weet CNBC.

De Ark Innovation ETF is nu meer dan 6% gedaald in 2021 en bijna 27% gedaald ten opzichte van zijn meest recente hoogtepunt.

Wood zei echter in februari nog dat haar strategie een samengesteld jaarlijks rendement van 15% ging opleveren. Maar na de recente koersdaling denkt ze dat dat cijfer zal stijgen tot 25% à 30%.

Geprofiteerd van de verliezers

Wood heeft geprofiteerd van de zwakte bij enkele van de grootste verliezers van haar fonds. Dit is wat ze maandag aan aandelen bijkocht bij Ark Innovation:

  • Ark Innovation kocht een positie ter waarde van ruwweg 15,8 miljoen dollar in Coinbase, 15,3 miljoen dollar in Zoom Video Communications, 14,8 miljoen dollar in UiPath en ongeveer 14 miljoen dollar in aandelenhandelsbedrijf Robinhood, op basis van slotkoersen maandag.
  • Wood heeft ook ongeveer 13,8 miljoen dollar aan Roku-aandelen, 10,5 miljoen dollar aan Invitae-aandelen, 4,7 miljoen dollar aan Signify Health-aandelen en 4,2 miljoen dollar aan PagerDuty-aandelen opgepikt
  • Het vlaggenschipfonds kocht ook ongeveer 6,6 miljoen dollar aandelen van Ginkgo Bioworks, een synthetisch biotechbedrijf dat onlangs naar de beurs ging door middel van een SPAC. Celprogrammering raakt verschillende industrieën, gaande van mRNA-vaccins over dierproefvrije eiwitten tot hernieuwbare kunststoffen.
Koers van Ark Innovation ETF de voorbije dagen; diepe duik op maandag (de 20ste), maar sindsdien weer opgeveerd / bron: TradingView

Opvallend: geen Tesla

Opvallend: in de lijst ontbreekt Woods grootste aandeel Tesla, dat maandag 3,9% daalde. Wood zei vorige week dat ze haar positie in de elektrische autofabrikant heeft afgebouwd om meer aandelen van de volgende grote winnaars te kunnen kopen. Ze zei dat de verkoop van Tesla gewoon een “tactische zet” was om ruimte te maken voor meer aandelen van UiPath.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20