Cathie Wood verkocht voor 266 miljoen dollar aan Tesla-aandelen, terwijl ze beweert dat ze drie keer zoveel waard zijn

Topbelegger Cathie Wood sprak onlangs lovende woorden over het aandeel van elektrische voertuigenmaker Tesla, dat volgens haar 300 procent meer waard zou zijn dan de huidige koers. Toch heeft ze net een pak Tesla-effecten van de hand gedaan. Wat is haar strategie?

Persbureau Bloomberg meldt dat Ark Invest, Woods investeringsvehikel, woensdag 81.609 Tesla-aandelen heeft verkocht, ter waarde van ongeveer 62 miljoen dollar. En dit is niet de enige sell-off deze maand. In september deed ze al aandelen van de autofabrikant van de hand voor een totaal van ongeveer 266 miljoen dollar.

In vergelijking met een interview dat Cathie Wood, de CEO van Ark Investment, begin september aan Yahoo Finance gaf, kan deze transactie als een verrassing komen. Sterker nog, zij had verklaard dat volgens haar een Tesla aandeel 3.000 dollar waard was. Dat wil zeggen, iets meer dan 300 procent meer dan de prijs op dat moment (733 dollar).

“Onze inschatting van Tesla’s succes is toegenomen. De belangrijkste reden is hun marktaandeel. In plaats van te dalen tussen eind 2017 en vandaag, is het eigenlijk vrij dramatisch gestegen”, had de bekende belegger uitgelegd.

Tussen die verklaring en vandaag zijn de Tesla-aandelen inderdaad gestegen, maar natuurlijk met veel kleinere bedragen. Het is momenteel 755 dollar waard.

Waarom doet ze dit?

Met deze twee feiten lijken de recente manoeuvres van Ark Invest merkwaardig. Maar, zoals Business Insider opmerkt, een verklaring is te vinden in een ander interview met Cathie Wood, vorig jaar gegeven aan CNBC.

Destijds zei ze dat ze graag winst nam nadat de aandelen van een onderneming waren gestegen, ongeacht het potentieel dat zij eraan toeschreef. En om ze terug te kopen als ze vallen (“buy the dip”).

Een aanpak die bij Tesla lijkt te worden uitgevoerd. Sinds het begin van de zomer is de koers van het aandeel, na een moeilijke start van het jaar, bijna onophoudelijk gestegen. Cathie Wood laat haar kans niet voorbijgaan; ze wedt dus op een mogelijke daling in de komende weken om haar voorraad weer op te bouwen.

Wat dat betreft heeft de tweet die Elon Musk op 1 september de wereld instuurde, haar ongetwijfeld een voorsprong gegeven. De Tesla-baas had aangekondigd dat de levering van zijn nieuwe Roadster vertraging had opgelopen door “supergekke tekorten in de toeleveringsketen”. Het nieuwe voertuig van Tesla was oorspronkelijk gepland voor 2022, maar zal nu naar verwachting in 2023 worden verscheept.

(lb, am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20