Cathie Wood: “De prijs van Bitcoin kan in vijf jaar tijd stijgen tot 500.000 dollar”

Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, is ervan overtuigd dat de prijs van Bitcoin (BTC) de komende vijf jaar kan stijgen tot 500.000 dollar. De fondsengoeroe ziet ook veel potentieel in Ether (ETH).

Waarom is dit belangrijk?

De cryptomunten hebben er de afgelopen weken opnieuw een hobbelig rit opzitten. Begin deze maand zag het er even naar uit dat Bitcoin, de grootste cryptomunt op de markt, voor lange termijn door het plafond van 50.000 dollar was gebroken. Maar wat volgde was een correctie waardoor de prijs van BTC vandaag schommelt rond 46.000 dollar. Desalniettemin is Wood ervan overtuigd dat de koers van Bitcoin de komende vijf jaar kan vertienvoudigen.

Om de voorspelling van Wood te laten uitkomen, is het belangrijk dat bedrijven hun balansen blijven diversifiëren door Bitcoin toe te voegen en dat de cryptomunt zo’n 5 procent uitmaakt van de beleggingsportefeuille van de institutionele beleggers. “Als dat gebeurt, zie ik de prijs van Bitcoin stijgen van zo’n 45.000 tot 500.000 dollar. Dat is ruim een vertienvoudiging”, zei Wood in interview met CNBC.

Bewondering voor Ether

Ze voegde eraan toe dat als ze slechts één cryptomunt kon bezitten ze volop voor Bitcoin zou gaan. “Ik zie nu dat landen de digitale munt gebruiken als legaal betaalmiddel”, klonk het. El Salvador was begin deze maand het eerste land ter wereld om BTC te aanvaarden als wettig betaalmiddel. Oekraïne en Panama overwegen hetzelfde te doen. De lancering in El Salvador is weliswaar niet feilloos verlopen.

Voorts uitte Woods in het interview haar bewondering voor Ether, de cryptomunt achter de blockchain Ethereum. “We zien dat Ether enorm veel ontwikkelaars aantrekt. Er is een ware explosie aan de gang dankzij NFT’s en DeFi”, aldus de fondsengoeroe. NFT’s zijn als het ware digitale verzamelobjecten die verhandeld kunnen worden op de blockhain. Defi staat dan weer voor decentralized finance. Dat is een op blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet afhankelijk is van centrale financiële tussenpersonen, zoals makelaars of banken.

“Ik ben gefascineerd door wat er gebeurt in DeFi, dat de kosten van de infrastructuur voor financiële diensten doet instorten op een manier waarvan ik weet dat de traditionele financiële instellingen nu niet waarderen”, vervolgde ze. “NFT’s geven mij dan weer hetzelfde gevoel dat ik had bij het ontstaan van het internet: dit gaat gigantisch zijn.”

Upgrade naar Ethereum 2.0

Voorts is er ook nog de langverwachte upgrade naar Ethereum 2.0 volgend jaar. Die upgrade omvat een revisie van de infrastructuur van het netwerk naar een proof-of-stake systeem, waarbij gebruikers ether inbrengen om het recht te krijgen transacties te verifiëren en munten te verdienen. Intussen zijn er al enkele wijzigingen aan de blockchain gebeurd als onderdeel van de overgang naar Ethereum 2.0.

“Ons vertrouwen in ether is dramatisch gestegen nu we het begin van deze overgang hebben gezien”, aldus Wood. “Wat mijn crypto-investeringen betreft zou ik 60 procent beleggen in Bitcoin en 40 procent in Ether.” (mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20