Dit zijn de 5 meest gevraagde beroepen in de Amerikaanse crypto-industrie

Naarmate de vraag naar cryptomunten groeit, nemen ook de jobmogelijkheden in de cryptomarkt toe. Er zijn duizenden openstaande vacatures waarin termen als “Bitcoin”, “cryptocurrency” en “blockchain” worden genoemd op zoekplatforms als LinkedIn en Indeed. Ook Fortune 500-bedrijven als JP Morgan, Amazon, Apple en PayPal nemen tegenwoordig mensen aan voor crypto-functies. Jobsite Monster lijstte de vijf meest gevraagde beroepen op binnen de sector.

Waarom is dit belangrijk?

Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Chicago bleek dat 13 procent van de Amerikanen het afgelopen jaar cryptomunten heeft gekocht of verhandeld (vergeleken met 24 procent die in aandelen investeerde). Dat zijn meer dan 40 miljoen mensen die beleggen in cryptomunten; logisch dan dat ook de industrie blijft groeien.

Cryptomunten zijn het afgelopen jaar razend populair geworden nu zowel jonge investeerders als beroemdheden het gedecentraliseerde activum omarmen om hun vermogen te laten groeien buiten de traditionele aandelenmarkt om.

De crypto-bedrijfswereld loopt voorop: “De industrie heeft een kantelpunt bereikt waar grotere, gevestigde bedrijven de geldigheid en levensduur van crypto erkennen,” vertelt Jonathan Tamblyn, de directeur van talentaanwerving voor Gemini, een cryptobeurs, aan CNBC.

Om de top vijf samen te stellen, hebben onderzoekers van Monster verschillende vacatureplatforms doorzocht om vast te stellen welke functies de meeste nieuwe vacatures hadden met “cryptocurrency” of “blockchain” in hun beschrijvingen. Hieronder de lijst van meest gevraagde cryptojobs.

1. Chief Artificial Intelligence (AI)

Een chief artificial intelligence (AI) engineer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en programmeren van de algoritmen die AI vormen. Daaronder vallen trading bots en verbeterde cyberveiligheid om netwerken van crypto exchanges te beschermen.

Deze ingenieurs voeren ook technische analyses uit om beleggers te helpen betere handelsbeslissingen te nemen en problemen op te lossen met de AI-technologie die in de cryptomarkt wordt gebruikt.

AI-ingenieurs moeten bekend zijn met bepaalde programmeertalen (Python komt het meest voor), robotica, het ontwikkelen van AI en een uitgebreide wiskundige kennis hebben (met name inzichten in de lineaire algebra en statistiek zijn van belang).

  • Mediaan jaarsalaris in de VS: 103.000 dollar per jaar
  • Openstaande vacatures in de VS: Machine Learning Engineer bij Coinbase; Senior Machine Learning Engineer (Python) bij Gemini; Blockchain en AI Software Architect & Team Lead bij Fetch.ai

2. Accountmanager

Account executives houden toezicht op de ontwikkeling en sponsoring sales van een crypto-bedrijf.

Voor deze functie is 3-5 jaar ervaring als account executive vereist, evenals business-to-business (B2B) verkoopervaring.

Als account executive informeer je klanten over de marktprestaties van cryptomunt, gebruik je sociale media en industrie-evenementen om partnerschappen te ontwikkelen en verzaml je gegevens van verkoopcijfers en marketingcampagnes om de ontwikkeling van nieuwe producten te informeren.

  • Mediaan jaarsalaris in de VS: 65.000 dollar per jaar
  • Openstaande posities: Account Executive bij CoinCircle, Senior Account Executive bij Lukka, Account Executive, Oost bij Chainalysis

3. Senior software engineer

Software engineers spelen een centrale rol in de cryptomarkt omdat zij de applicaties bouwen, verbeteren en onderhouden die transacties verwerken.

“Deze mensen bouwen echt de ruggengraat van het bedrijf,” zegt Tamblyn. “Ze zijn ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van alle nieuwe technische producten die we onze gebruikers bieden.”

De meeste managers verwachten dat software engineers een bachelordiploma hebben in informatica, software engineering, wiskunde of een aanverwant vakgebied, ervaring met protocolontwerp en beheersing van programmeer- en scripttalen.

  • Mediaan jaarsalaris in de V.S.: 99.000 dollar per jaar
  • Openstaande vacatures: Senior Software Engineer (Crypto) bij Algo Capital Group, Senior Software Engineer (Backend), Bitcoin, bij BitGo, Senior Software Engineer bij Gemini

4. Productmanager

Productmanagers ontwerpen en lanceren cryptoproducten die de markt vooruit helpen, zoals market places voor NFT’s, gecodeerde dossiers voor de gezondheidszorg en volgsystemen tegen witwaspraktijken.

“Productmanagers zijn op dit moment extreem veel gevraagd,” vertelt Raj Gokal, de medeoprichter en chief operating officer bij Solana Labs, een blockchain-startup. “Er is veel concurrentie op de markt, en het aanbieden van unieke producten helpt je te onderscheiden van de rest van de bedrijven.”

Voor deze rol zijn bekendheid met het crypto-ecosysteem en eerdere ervaring in productmanagement van vitaal belang; als opleiding wordt een bachelordiploma in het bedrijfsleven of cursuswerk in communicatie, marketing en economie ook aanbevolen.

  • Mediaan jaarsalaris in de V.S.: 103.000 dollar per jaar Openstaande functies: Product Manager (DeFi, DAO) bij Mirana Labs, Product Manager, Crypto bij Robinhood, Product Manager – Crypto bij Coinbase

5. Accountant

Accountants helpen bij het coördineren van facturering, financiële rapporten, belastingaangifte en andere financiële taken voor crypto-bedrijven.

Een bachelordiploma in boekhouding is vereist voor de meeste open posities, evenals certificering als een Certified Public Accountant (CPA).

Omdat veel crypto-bedrijven nog nieuw zijn en snel groeien, hebben accountants een unieke kans om het boekhoudbeleid van hun werkgever te ontwikkelen en hun compliance-proces te leiden (volgens richtlijnen van financiële waakhond de SEC, weliswaar).

  • Mediaan jaarsalaris in de V.S.: 55.000 dollar per jaar
  • Openstaande vacatures: Staff Accountant bij Wyre, Accounting Manager bij Gemini, Senior Accountant bij Kraken
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20