Gemini lanceert kredietkaart die u beloont in bitcoin

Crypto-exchange Gemini heeft Blockrize gekocht, een bedrijfje dat hem moet helpen om een nieuwe kredietkaart te lanceren. Die zal u belonen in bitcoin.

De kredietkaart, enkel te verkrijgen in de VS, zal werken zoals een gewone Visa of Mastercard dat doet. Maar voor bepaalde aankopen zal u een beloning krijgen, in sommige gevallen is dat tot 3 procent van het aankoopbedrag in bitcoin.

Crypto

Niet alleen bitcoin staat op het beloningslijstje, ook andere cryptoprijzen zal u kunnen vergaren. Die zullen uiteindelijk op uw Gemini-bankrekening terechtkomen.

Het is niet de eerste keer dat een bedrijf aankondigt dat ze met bitcoin klanten aan zich proberen te binnen. BlockFi, een vergelijkbaar initiatief, kondigde al een vergelijkbare kredietkaart aan in december. Geen van beiden zijn al effectief verkrijgbaar.

Even vergelijken: BlockFi belooft tot 1,5 procent van de aankoopprijs in bitcoin. Daar komt nog een jaarlijks bedrag bovenop van 250 dollar, maar die krijgt u terug als u in de eerste drie maanden een aankoop van 3.000 dollar doet.

Wachtlijst

De nieuwe categorie kredietkaarten kunnen interessant zijn voor mensen die langzaam maar zeker crypto in hun portefeuille willen vergaren, zonder door een cryptokantoor te gaan. Anderzijds zullen cryptoliefhebbers geen debetkaart willen gebruiken die vasthangt aan een cryptorekening.

Gemini-klanten kunnen vanaf vandaag intekenen op de wachtlijst. Wie op de wachtlijst van Blockrize stond, wordt mee versluisd naar Gemini.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20