Distributiecentrum van InBev laat bier maximaal tien dagen staan

In het distributiecentrum van Anheuser-Busch InBev te Eersel wordt bier maximaal tien dagen opgeslagen. Karine van Ransbeek, logistic operations manager van de primaire distributie van InBev Nederland, verklaart dat `bier moet stromen`. In drukke tijden worden extra vrachtwagens gehuurd van Becx, zodat het bier niet langer in voorraad wordt gehouden.

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Daarin bevindt zich onder meer bier van Dommelsch, Jupiler en Hoegaarden alsook speciaalbier van Leffe en Buddington. Circa 60% van de leveringen van InBev aan drankengroothandels en supermarkten is groot genoeg om een vrachtwagen mee te vullen, en wordt rechtstreeks vanuit brouwerijen naar de Nederlandse klant gebracht. De circa 1.660 vrachtwagens vervoeren ongeveer 223.000 hectoliter bier per jaar. De overige 40% wordt eerst in het distributiecentrum opgeslagen.

InBev is een wereldwijde gigant, dat na diverse fusies en overnamen 300 biermerken exploiteert verspreid over 30 landen. In Latijns-Amerika produceert de onderneming ook frisdranken. Wereldwijd heeft InBev 120.000 mensen op de loonlijst staan. De omzet kwam in 2008 uit op 39,2 miljard dollar.

[bron: Nieuwsblad Transport]

 

Meer