Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Disney+ landt in september in België

Logo Business AM
Lifestyle

07/05/2020 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

The Walt Disney Company

Het leek er lange tijd op dat de nieuwe streamingdienst van Disney tijdens de zomer naar België zou komen. Toch is de lancering pas voorzien voor september, maakt de Amerikaanse entertainmentgigant donderdag bekend.

Op 12 november 2019 ging de videodienst van Disney officieel van start in de Verenigde Staten. Tegelijk konden abonnees in Canada, Nieuw-Zeeland en Nederland intekenen. Sindsdien ging het in rotvaart met de streamingdienst. Begin april raakte bekend dat Disney+ wereldwijd al 50 miljoen abonnees overtuigde. Daarmee lijkt het doel van 60 tot 90 miljoen gebruikers in 2024 binnen handbereik.

Disney+ biedt abonnees toegang tot een enorme videobibliotheek. De Amerikaanse entertainmentreus kan namelijk teren op zes merken: Disney zelf, animatie-afdeling Pixar, de superhelden van Marvel Cinematic Universe, ‘Star Wars’, natuur- en wetenschapskanaal National Geographic en cartoonserie ‘The Simpsons’.

Momentum voor streaming

Toen Disney – middenin de coronacrisis – doorzette met de lanceringen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland, groeide ook de hoop bij Belgische fans. Voor veel streamingdiensten zijn het namelijk gouden tijden. Netflix kon in het eerste kwartaal dubbel zoveel nieuwe abonnees overtuigen als voorzien door analisten. En ook Disney+ bleek een sterkhouder in een voorts bloedrood kwartaal.

Wanneer de lancering in september precies zal plaatsvinden, is nog onduidelijk. Wel is het al bekend dat een abonnement 6,99 euro per maand zal kosten, of 69,99 euro voor een jaarabonnement.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks