Disney+ landt in september in België

Het leek er lange tijd op dat de nieuwe streamingdienst van Disney tijdens de zomer naar België zou komen. Toch is de lancering pas voorzien voor september, maakt de Amerikaanse entertainmentgigant donderdag bekend.

Op 12 november 2019 ging de videodienst van Disney officieel van start in de Verenigde Staten. Tegelijk konden abonnees in Canada, Nieuw-Zeeland en Nederland intekenen. Sindsdien ging het in rotvaart met de streamingdienst. Begin april raakte bekend dat Disney+ wereldwijd al 50 miljoen abonnees overtuigde. Daarmee lijkt het doel van 60 tot 90 miljoen gebruikers in 2024 binnen handbereik.

Disney+ biedt abonnees toegang tot een enorme videobibliotheek. De Amerikaanse entertainmentreus kan namelijk teren op zes merken: Disney zelf, animatie-afdeling Pixar, de superhelden van Marvel Cinematic Universe, ‘Star Wars’, natuur- en wetenschapskanaal National Geographic en cartoonserie ‘The Simpsons’.

Momentum voor streaming

Toen Disney – middenin de coronacrisis – doorzette met de lanceringen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland, groeide ook de hoop bij Belgische fans. Voor veel streamingdiensten zijn het namelijk gouden tijden. Netflix kon in het eerste kwartaal dubbel zoveel nieuwe abonnees overtuigen als voorzien door analisten. En ook Disney+ bleek een sterkhouder in een voorts bloedrood kwartaal.

Wanneer de lancering in september precies zal plaatsvinden, is nog onduidelijk. Wel is het al bekend dat een abonnement 6,99 euro per maand zal kosten, of 69,99 euro voor een jaarabonnement.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20