Discord-CEO hint naar integratie van een Ethereum-wallet om te timmeren aan web 3.0

Discord-baas Jason Citron deelde maandag een foto van hoe een Ethereum-wallet eruit zou zien op het messenger-platform. Drie maanden voordien werden Discord-gebruikers via een enquête al bevraagd wat ze zouden vinden van zo’n functie.

Maandagnacht deelde Discord-CEO Jason Citron via Twitter een foto van een cryptowallet die zou functioneren binnen het bekende messenger-platform. Het zou gaan om de gedecentraliseerde cryptodienst MetaMask, die bestaat op het netwerk van Ethereum, het systeem achter de tweede grootste cryptomunt ter wereld. Via MetaMask kunnen gebruikers cryptomunten ruilen, maar ook NFT’s (digitale kunstwerkjes op een blockchain) bijhouden.

Volgens Citron betekent de foto “waarschijnlijk niets”, een populaire meme die vaak gebruikt wordt door cryptostieren wanneer ze spreken over een enorme innovatie die ongezien gerealiseerd wordt. In augustus werden Discord-gebruikers al bevraagd via een online enquête over de mogelijkheid van een cryptowalletdienst op het platform.

Sinds augustus van dit jaar heeft MetaMask zo’n 10 miljoen actieve gebruikers per maand. Discord wordt sinds 2020 door meer dan 300 miljoen personen gebruikt om kleine digitale gemeenschappen te bouwen. In dergelijke Discord-groepen kan men multimedia delen, videochatten en berichten sturen. Ze werden vroeger vaak opgericht door gamers, maar tegenwoordig ook door bedrijven en andere ondernemingen.

Een web 3.0 om het internet te redden van Facebook

De integratie van cryptodiensten op Discord zou een eerste stap zijn naar een web 3.0. Dat zou de volgende natuurlijke evolutie van het internet zijn. Een dat volledig gedecentraliseerd is, en dus niet kan gecontroleerd worden door overheden of bedrijven.

Ook Reddit, dat andere reusachtige socialemediaplatform met 500 miljoen gebruikers, wil via cryptodiensten overstappen van het web 2.0 naar 3.0. Dinsdag kondigden Reddit-medeoprichter Alexis Ohanian en Solana-medeoprichter Raj Gokal op de Solana Breakpoint-conferentie in Lissabon aan dat ze in totaal 100 miljoen dollar zullen investeren om een socialemediaplatform op web 3.0 te bouwen.

“Help me om dit te doen. Om de volgende Twitter, de volgende Facebook en de volgende Instagram te bouwen”, zei Ohanian onder luid applaus van de menigte in Portugal. Een volledige decentralisering wordt door cryptopioniers gezien als de enige manier om de controle over het internet uit de kluwen van bedrijven zoals Facebook/Meta te redden.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20