Dirk Tirez is nieuwe CEO van Bpost

Bpost heeft een opvolger gevonden voor de ontslagen Jean-Paul Van Avermaet. Hij wordt opgevolgd door Dirk Tirez. Hij was al ad interim-ceo.

De raad van bestuur heeft maandag unaniem de aanstelling van Tirez als CEO van Bpost goedgekeurd. Tirez werkt al sinds 2003 bij het postbedrijf en zetelt sinds 2017 in het directiecomité. Sinds half maart was hij actief als CEO ad interim van Bpost.

“Expertise en grondige kennis”

Tirez bekleedde voordien verschillende functies in diverse advocatenkantoren en was nadien juridisch adviseur gedurende een aantal jaren van de Belgische minister van Financiën. Hij was European General Counsel en Company Secretary bij Nasdaq Europe.

“Zijn expertise en grondige kennis van de sector van de post- en e-commerce logistiek, kwalificeren hem op unieke wijze om bpost group te leiden en om de implementatie van de strategie van het bedrijf te sturen”, liet Audrey Hanard, voorzitster van de Raad van Bestuur van Bpost maandagavond weten in een persbericht.

Steun van de regering

De nieuwe CEO kan op ook steun rekenen van de federale regering. Zo was Petra De Sutter (Groen) minister van Overheidsbedrijven gewonnen voor zijn aanstelling als CEO. Tirez kwam positief in de spotlight te staan nadat hij het postbedrijf door de bestuurscrisis heeft geholpen. Die kwam er nadat Van Avermaet verdacht werd van illegale afspraken en kartelvorming toen hij directeur was van de bewakingsfirma G4S.

Voorts was de voormalige CEO er niet in geslaagd om het postbedrijf te laten profiteren van de enorme groei in de pakjesmarkt. De jaarresultaten waren dan ook onder de verwachting. Bpost boekte vorig jaar een verlies van netto 19,2 miljoen euro. Concurrent PostNL kon wel profiteren van de groei in de pakjessector.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20